2.divisjon: Lagene fulgte hverandre tett da Tunet II slo Fjerdingby

Tirsdag kveld tok Fjerdingby i mot Tunet II i det som er serieåpning for begge lag i damenes andredivisjon. Hjemmelaget har for sesongen også fått ny hjemmearena i Fjerdingbyhallen.

Kampen starter jevnt, begge lag kommer til noen skudd uten at det setter keeperne på de aller største prøvene. Det kriges mye, spilles mye baller på tvers og inn foran målene som blir til en del nesten sjanser. Tunet har mest ball, styrer spillet mens hjemmelaget ligger fint og tett i forsvar og holder bortelaget unna de farlige sonene. Begge lag er kompakte i forsvar og flinke til å ta ut spillere i slottet.

Midtperioden starter som den første. Tunet tar mer og mer over spillet og kommer til et par muligheter ,men hjemmelaget har en meget bra keeper lengst bak som hindrer de scoring. Litt mot spillets gang får Fjerdingby en sjanse og etter skudd fra Stine Riisa Maurstad er Marita Jeppsson først framme på returen og vi har 1-0 til full jubel.  Fire minutter senere gjør hjemmelaget en feil og alene med keeper er Karoline Borgersen rolig når hun plasserer skuddet i det lengste hjørnet og vi er like langt igjen. Tunet styrer mer og mer, men får ikke ballen forbi en meget god Elise Fosjord Johannessen i Fjerdingbymålet. U19-aktuelle Elise Tobiassen Kolberg har en del fine involveringer, drar av spillere og kommer til noen skudd, men heller ikke hun får ballen forbi Fosjord Johannesen. Defensivt har hun full kontroll og flere lange baller fra hjemmelaget blir elegant tatt ned av Tobiassen Kolberg på volley.

I den tredje perioden skal matchen åpne seg skikkelig. Etter mange forsøk med å kaste ballen inn foran mål skal det endelig lykkes når Silje Gutteberg-Christiansen skyter direkte fra frislag i rundvantet og vi har 2-1. Minuttet senere spilles ballen til Tia Schjølberg-Olavsen foran mål som tross en spiller tett i ryggen klarer å få vendt seg rundt og få satt avslutninga i fin høyde over beinet til keeper. En meget bra prestasjon. Tretti sekunder senere tar Tunet ledelsen når Karoline Borgersen gjør som så mange ganger før når hu runder backen, skjærer inn foran mål, ser opp og rolig plasserer inn skuddet i lengste.  Så får vi ti minutter der det roer seg litt. Tunet har mye ball, Fjerdingby er ikke ufarlige på kontringer og har et hardt skudd som smeller i den lengste stolpen. Fosjord Johannessen har en meget utradisjonell redning når hun etter litt klabb og babb foran mål blir sittende med ansiktet inn mot målet og redder med ryggen. Med i underkant av fire minutter igjen tildeles bortelaget straffeslag. Tobiassen Kolberg er iskald når hun går fram og drar fram en meget fin zorro.  4-2 til bortelaget. Nitten sekunder senere er det på ny spenning i matchen når Nasra Abdullah Reinsberg  reduserer til 4-3. Etter 58.39 skal matchen avgjøres helt når Thea Mei Yu tramper inn og skyter og på elegant vis dunker Tia Schjølberg-Olavsen inn returen på volley. Tunet vinner fortjent 5-3 i en spennende og jevn match der lagene følger hverandre tett.

Karoline Borgersen er på ny toneangivende for Tunet offensivt. Elise Tobiassen Kolberg har full kontroll defensivt, drar av press fint, er rolig med kula, bidrar mye offensivt og setter en elegant straffe. Tia Schjølberg-Olavsen har flere fine involveringer, flink til å holde i ballen, kommer til par avslutninger og setter to fine goaler. For hjemmelaget er keeper Elise Fosjord Johannessen meget bra, Silje Gutteberg-Christiansen viser fram mye fine ferdigheter, laget gjør en kollektivt meget bra defensiv match i 45 minutter. Det er og en del fine ferdigheter i Elise Alvestad Stensaas og Thea Kristine Husmo-Svenning.