G17: Fjerdingby jobbet seg inn i kampen og skapte spenning

Tunet II så ut å gå mot en enkel seier i G17-klassen, men en god opphenting av Fjerdingby/Fet sørget for spenning i torsdagskveldens oppgjør.

Torsdag kveld var det duket for Fjerdingby/Fet mot Tunet II i G17-klassen. Hjemmelaget har kun spilt en seriekamp i år (tap), mens bortelaget har starter med to av to og solide 26-2 i målforskjell. På matchens første skudd sitter også matchen første scoring når Nikolai Bøhn fra siden setter 1-0 til Tunet. Hjemmelaget har et skudd i tverrliggeren kort tid etter før det er Tunet sin tur til å treffe metallet.  Tunet styrer matchen og trykker på, mens hjemmelaget har sine sjanser på kontringer. Begge målvakter har et par meget fine redninger før Tunet fortjent øker til 2-0 etter 14 minutters spill. Filip Røberg-Larsen setter et skudd i fin høyde fra distanse. Lagene tar pause på 2-0 og skuddstatistikken viser 11-6 fordel Tunet.

Den andre perioden starter som den første med at første skudd går i mål. Denne gang er det hjemmelaget sin tur når Leon Eek Karlsen spiller Julian Jønsberg som spiller vegg med vantet for å komme seg rundt en motspiller før han setter et dragskudd opp i nettaket. Bortelaget brenner åpent mål fra en meters hold før de har fem skudd på rad som keeper Sander Elias Saursaunet Fjeld tar seg av. Fjerdingby/Fet er ikke ufarlige og har to store muligheter på kort tid etter ni minutters spill. Elleve minutter ut i perioden øker Tunet ledelsen til 3-1. William Elgin-Engström vinner kula som bakerste mann og setter fart. Ute på siden drar han av det som går an å dra av før han skjærer inn og alene med keeper avslutter med en backhand helt nede i motsatt hjørne. Klassescoring. Nøyaktig et minutt senere kommer 4-1 når Adam Elias Amarzguioui Lie får ballen foran mål og lurer den inn i nærmeste hjørnet. De siste åtte minuttene av perioden bølger det frem og tilbake og begge lag brenner noen solide muligheter.

Fire og et halvt minutt ut i den siste perioden skal det bli litt spenning igjen når Noah Nicolaisen gjør et fantastisk forarbeid før han spiller Julian Jønsberg på blank kasse med en fin tverspasning. Tunet får så sjansen i overtall, men i stedet for å avgjøre matchen får vi full spenning når Torjus Holsæther Haugen på elegant vis sørger for at vi har 4-3. Minuttet etter at hjemmelaget er fullt lag kommer også 4-4 og for en goal vi får se. Miljan Døhli bryter fint og stikker rett i angrep, der spiller han Sondre Tranholt Johansen ute på sia som spiller direkte tilbake så Miljan enkelt kan rulle inn utligninga i åpent mål.  Hjemmelaget får ikke juble lenge for 46 sekunder senere er Tunet tilbake i ledelsen når William Elgin Engström legger et meget smart skudd helt inntil den lengste stolpen etter at medspillere har sørga for at det er god trafikk foran keeper. 33 sekunder senere kommer 6-4 når Duong Thai Ho spiller til Nicolai Bøhn i slottet som på nydelig vis smeller inn en halvvolley på backhand. Med fire minutter igjen får vi full spenning igjen når Torjus Holsæther Haugen setter et fint dragskudd lavt i målet. Hjemmelaget tar time-out på slutten for å jakte utligninga, men Tunet spiller av det siste halvannet minuttet på en meget fin måte. De spiller stort over hele banen, med lange fine pass. Når de kommer to mot en med ni sekunder igjen faller de ikke for fristelsen med å avslutte og risikere at keeper redder kaster langt, i stedet søker de rundvant og spiller av sekundene. Kynisk og meget bra.

En jevn og morsom match i Fjerdingbyhallen der bortelaget styrer mye av spillet i store deler av matchen, mens hjemmelaget er best i den tredje perioden. Skuddstatistikken ender også jevnt med 26-27. For hjemmelaget sin del er det solid laginnsats i dag, tre rekker, mange som skaper muligheter og kriger solid i forsvar. Begge lags keepere gjør en god match også har Tunet to backer i dag som er fantastisk gode. William Elgin Engström scorer to fine goaler , men imponerer mye med teknikk, blikk, spilleforståelse og ballro bak der. Brytesterk back. Backpartner Andreas Tobiassen Kolberg har en assist framover i dag , men er ekstremt bra i duellene defensivt, gjør ekstremt få feil, masse bra oppspill, ekstremt rolig med ballen, spiller fint av press, rygger seg fint ut av situasjoner når han kan bli satt i feller og tar hele tida gode valg med ballen. Roer ned når det trengs og setter fart og vender spillet fort når han har muligheten til det. Ekstremt flink til å hele tiden ha blikket opp og da skaffe seg god oversikt. Knallmatch av Andreas.