Finlands Sami Johansson avgjorde semifinalen mot Tsjekkia med bare 49 sekunder igjen på klokken. Foto: Kent Henriksen

Finland klare for VM-finale etter thriller mot Tsjekkia

Tsjekkia tok Finland litt på sengen i starten av den andre semifinalen, men så våknet den finske bjørnen og vant i det som ble en thriller i Hartwall Arena.

Det er jevnt og avventende i starten av den første perioden foran 10263 tilskuere i Hartwall Arena. Tsjekkia ser ut å trives best i starten, samtidig som noen av de finske spillerne ser litt nervøse ut. Det er stort sett ungguttene som viser fremføttene for finnene, men Tsjekkia skaper en god del sjanser de også, og da den første perioden er i det 14. minutt får Adam Hemerka ballen fra stortalentet Filip Forman og Tsjekkia i ledelsen. Vondt blir verre for finnene som slipper inn nok et mål et par minutter senere, denne gang i undertall. Marek Benes sender Tsjekkia opp i tomålsledelse og det er fullt fortjent at tsjekkerne leder etter den første perioden.

Det var mange tøffe og morsomme dueller i dagens andre semifinale. Foto: Kent Henriksen

Finland kommer ut som et helt annet lag i midtperioden, og da tsjekkerne blir veldig passive passer det hjemmenasjonen godt. Da finnene i tillegg treffer på back- og forechecking, har høyere presisjon i pasningene og klarer å sette presset riktig blir det tøft for Tsjekkia. Reduseringen kommer da Joonas Pylsy gjør forarbeidet og finner unggutten Justus Kainulainen som skyter fra distanse og i mål. Finland er i siget, og fem minutter senere utnytter de svakt forsvarsarbeid, da Ville Lastikka vinner ballen bak mål, og stjernen finner målsniken Peter Kotilainen som utligner for finnene. Tsjekkia har noen gode muligheter på slutten av perioden, men det er uavgjort etter to perioder.

Tsjekkia var gode i starten av kampen og tok helt fortjent ledelsen. Foto: Kent Henriksen

Den tredje perioden starter avventende, begge lag har en del småfarligheter, og selv om Finland styrer mye av kampen viser Tsjekkia at de er giftige hver gang de får litt tid i angrepssonen. Finnene stresser tsjekkerne med høyt press, og det er bra med temperatur i oppgjøret. Perioden tikker nedover, og det ser ut å gå mot spilleforlengelse da ingen av lagene klarer å gjøre mål. Så skjer det som ikke skal skje, Sami Johansson får god tid og prikkskyter inn 3-2 med 49(!) sekunder igjen av perioden. Tsjekkia tar timeout og tar også ut målvakten og skaper et par muligheter, men ballen vil ikke inn. Finland holder ut og kan juble for billett til VM-finalen, der erkerival Sverige venter i morgen. KAMPFAKTA