2.div: Tunet II opp i serieledelse etter jevnt toppoppgjør

Det ble alt annet enn udramatisk da Sagene fikk besøk av Tunet II i andredivisjon, der gjestene klatret til topps på tabellen etter en spennende toppkamp.

Nummer to og tre på tabellen i kvinnenes andredivisjon avdeling A møttes når Sagene tok i mot Tunet II seint tirsdag kveld. Tunet står med fire seiere på fire matcher og kunne ved seier overta tabelltoppen. Sagene stod med tre seiere, en uavgjort og et tap før dagens kamp.

Sagene starter matchen best og har et par muligheter før Tunet brenner en god sjanse etter fint spill i forkant. Det er god stemning mellom lagene og begge lag tråkker til i duellspillet. Etter syv minutter tar hjemmelaget ledelsen når Sara Edelstam gjør en fantastisk jobb i forkant før hun spiller videre ut til Kristina Søegaard som får lurt inn ballen på den første stolpen fra litt dårlig vinkel. Nøyaktig seks minutter senere øker hjemmelaget til 2-0 når Sara gjør alt selv når hun tramper inn i midten og avslutter med et skudd opp i nettaket.  Bortelaget styrer mye av banespillet, har mest ball og kommer til et par fine muligheter uten at de får satt ballen i mål.

I den andre perioden har Tunet justert litt på rekkene og får satt et annet trykk på Sagene enn i første omgang. Allerede etter 68 sekunder skal scoringen komme når storscorer Karoline Borgersen setter et fint skudd i perfekt høyde.  Tunet fortsetter å ha ballovertaket, men Sagene skaper noen solide sjanser på kontringer. Både Madelen Westend i Sagene sitt mål og Veronica Øvergård Frisk i Tunetmålet drar fram noen fine redninger med henda i perioden.  Elise Tobiassen Kolberg og Kine Schjølberg-Olavsen har et par fine backskudd som reddes meget bra av Westend.

Det tok 68 sekunder før bortelaget scoret i den andre omgangen og det skal ta 13 sekunder mer før de utligner til 2-2 i den tredje. Elise Tobiassen Kolberg og Kine Schjølberg-Olavsen tar frislaget fra midtbanen og med fin trafikk foran mål går skuddet til Kine via stolpen og inn i det lengste hjørnet.  Under to minutter senere tar Tunet ledelsen for første gang i matchen etter at ungjenta Vilde-Marie Sperre Risnes setter 3-2 med et fint skudd i fra distanse. De litt eldre på laget har lagt merke til at ungjentene ikke er best i landet på å feire scoringer og prøver å hjelpe til litt med det. Tunet styrer matchen, men Sagene sin første rekke er ikke ufarlig og spesielt Sara Edelstam og Kristina Søegaard kommer til noen fine muligheter etter at rekka har spilt bortelaget litt lave. Rebecka Tjulander viser og at blikket, pasningspillet og spilleforståelsen fortsatt er meget bra selv om det var noen år siden hun spilte i eliteserien for Holmlia. Med 3.39 igjen av matchen skal den avgjøres og det er ingen overraskelse at det er poengdronning Karoline Borgersen som gjør det. På egenhånd fikser hu 4-2 etter bra jobb i forkant før hun setter ballen høyt på den første stolpen.  Sagene tar ut keeper i jakten på redusering og med ni sekunder igjen spiller Ella Tenmann Melsom til Sara Edelstam i slottet som gir hjemmelaget et bittelite håp når hun reduserer til 4-3. Sagene vinner tekninga, men Tunet holder unna og tar tre fortjente poeng som sørger for at de overtar tabelltoppen.

En meget velspilt, jevn og morsom match for de 12 tilskuerne som fant veien til Bjølsenhallen tirsdag kveld. God stemning, to dommere med full kontroll, masse smil, godt humør, ingen som klager på dommerne også er det herlig å høre kom igjen mamma fra flere Tunetspillere som fikk æren av spille med mor i dag. En meget hyggelig tirsdagskveld rett og slett. Ikke overraskende var det de to som man oftest ser i målprotokollen Sara Edelstam og Karoline Borgersen som også ble sentrale for hvert sitt lag i dag og. Begge lag skal ha skryt for å spille ballen, se opp, prøve spille fin innebandy og det er veldig tydelig at mange av de litt eldre på banen har fin spilleforståelse og blikk selv om toppfarten i beina ikke er som den en gang var. To lag som fint hadde havna på øvre halvdel i divisjonen over.