Lukas Haugen og Gustav Franzon i duell, med hjelp fra Johan Åhlberg. Foto: Kent Henriksen

Underholdende og jevnt i toppkampen

Det ble jevnt og spennende da Sveiva fikk besøk av Slevik i kveld.

Slevik får best start på toppkampen i Rommenhallen. Sveiva henger ikke med da evigunge Johan Åhlberg fikser 0-1 etter fem minutter. Vondt blir verre i det 12. minutt da Morten Bye finner nettet. Slevik er solide i det som er herlig toppkamp, med tøffe dueller og til tider bra spill. I det 14. minutt kan Victor Bugarski redusere til 1-2, men det går bare et par minutter før Lasse Schie øker gjestenes ledelse som blir med de inn i garderoben.

Sveiva presser på for en redusering, og den kommer etter fem minutter. Casper Sletten kriger inn 2-3 og Slevik fortviler. De rister av seg skuffelsen kjapt og halvveis i perioden kan Åhlberg sette sitt andre for dagen og øke gjestenes ledelse, 2-4 på tavlen. Gleden blir kortvarig for poengkongen Sindre Bjerknes ordner 3-4 halvannet minutt etter. Full fart i kampen nå, og de fremmøtte koser seg på tribunen. Så scorer gjestene igjen, Patrick Hjemgård får god tid i slottet og ordner 3-5. Målene fortsetter å ramle inn, 4-5 kommer omgående etter scoring av Martin Lilleby. Det roer seg ned litt i målprotokollen, før Bugarski smeller inn sitt andre etter kvarteret.

Slevik bruker 15 sekunder av den tredje perioden på å ta ledelsen igjen, Gustav Franzon scorer. Nå starter et langt stillingskrig, der begge lag har muligheter å score, men nå vil virkelig ballen ikke inn. Lagene kriger godt i duellene og først da det er under åtte minutter igjen smeller det, Bjerknes finner Casper Sletten som hamrer inn 6-6. Sveiva har et spillemessig overtak i slutten av kampen, men flere scoringer blir det ikke i dagens oppgjør, og dermed straffekonkurranse.

Der blir det også spennende, og vi får se en del lekne straffer. Sveiva scorer på fire og da Slevik bommer på to blir ekstrapoenget igjen i Oslo.

Sveiva-Slevik 7-6 (1-3,4-2,1-1) *etter straffer