Tunet ga ikke gjestene en sjanse i dagens toppoppgjør, og scoret ti(!) ganger i midtperioden. Foto: Kent Henriksen

Tunet utklasset Slevik i dagens toppoppgjør

Det ble aldri helt spennende da Tunet fikk besøk av Slevik, for serielederne var helt enkelt i en egen klasse i kveldens toppkamp.

Kampen er bare seks sekunder gammel da den svenske backstjernen William Anderssons kamp er over etter en duell med en Tunet-spiller, han blir hentet av ambulanse etter en kneskade og hadde store smerter etter smellen. Slevik virket rystet og allerede etter 57 sekunder scorer Filip Cammerudh. Tunet er klart best første halvdelen og i det niende minuttet setter Joachim Trandum Terjesen en retur. 2-0 til serielederne og gjestene Slevik har nesten ikke fått låne ballen. Da er Oliver Ågrens scoring i det 14. minuttet kjærkommen, det gir også gjestene energi, men scoringene uteblir. Tunet er nok nærmest en til scoring, men det blir ingen flere scoringer før pause.

I den andre perioden ordner gjestenes Ågren 2-2 etter to minutter, men Marius Pedersen sender hjemmelaget opp i ledelsen, før Frederik Nilsen øker den halvminuttet senere til 4-2. Tunet holder trykket oppe og 5-2 kommer tre minutter senere da Simen Jansen scorer. Tunet kjører over dagens gjester og Fredrik Mohn Frafjord tegner seg på scoringslisten da han setter 6-2 etter ni minutter. Hjemmelaget er på ingen måte ferdige, og Erlend Vestby setter 7-2 av bare farten. Så ryker Slevik på en utvisning, og da tegner seg Ole Martin Skau Jansson på scoringslisten og det er 8-2. Slevik er helt i oppløsning og Tunet koser seg og Frederik Nilsen setter 9-2. Slevik bytter målvakt, men det stopper ikke Tunet. 10-2 kommer da Cammerudh finner Ole Mossin Olesen, og Slevik fortviler. Hjemmelaget ligger ikke på latsiden og 11-2 kommer et par minutter før slutt da Mads Fossum Normann kriger inn ballen, før de vakkert setter 12-2 i siste sekundet da Cammerudh serverer for fjerde gang i kampen, denne gang til Philip Kämpe som enkelt setter Tunets tiende(!) mål i perioden.

Slevik scorer først også i den tredje perioden, da Patrick Hjemgård finner nettmaskene. Slevik får lov til å være litt mere med i kampen nå, men det gir store rom bakover som Tunet utnytter da Mossin Olesen øker til 13-3. Spillet bølger frem og tilbake, og det er litt mer kamp og dueller nå. Etter kvarteret ryker Tunet på en utvisning, og da takker Ludvik Hansen og scorer i overtall. Slevik sliter med å få tak på de kvikke Tunet-spillerne som skaper mye med bevegelse og kjappe pasninger. Tunet prøver kanskje litt for fikse varianter i den tredje perioden, og er langt fra like effektive som tidligere i kampen, før siste halvminuttet biter seg fast og Joakim Nguyen får æren å fastsette sluttresultatet til 14-4 med sekundet igjen, etter nok et pent mål av hjemmelaget som tar sin tiende strake seier i eliteserien på imponerende vis.

Sveiva-seier i Fredrikstad
I Rolvsøyhallen vant Sveiva 5-3 over Fredrikstad, i en kamp der Sindre Bjerknes var kampens store profil med tre poeng (2+1). KAMPFAKTA

Gjelleråsen ledet lenge i den første perioden mot Greåker, men tre kjappe scoringer fra gjestene i sluttet av perioden sørget for ledelse. I den andre perioden sørget østfoldingene for at det meste av spenningen forsvant. Greåker vant til slutt 13-3 i Lihallen.  KAMPFAKTA

Tunet-Slevik 14-4 (2-1,10-1,2-2)