Lukas Haugen og Sveiva vant mot Nor 92 i kveldens oppgjør i eliteserien for menn. Foto: Kent Henriksen

Sveiva vant uten å imponere mot seriejumbo Nor 92

Sveiva slo Nor 92 i kveldens oppgjør i eliteserien for menn, og klatret med seieren opp på tredjeplass på tabellen.

Sveiva tar tak i kampen omgående og det gir resultat i det femte minutt da Marcus Gustafsson fyrer av fra distanse. Nor 92 kjemper og sliter, men har problemer med å skape det helt store. Det er mye Sveiva den første halvdelen og da Victor Bugarski setter 2-0 er det fortjent. Hjemmelaget ryker på en utvisning men Lukas Haugen ordner isteden 3-0 i undertall. Gjestene får det ikke til å stemme i de to overtallene de får i perioden, og med få sjanser mot slutten av perioden blir det heller ingen flere scoringer i den første perioden.
Elias Snellingen-Vikbjer debuterte for Sveiva i dagens oppgjør mot Nor 92. Foto: Kent Henriksen

Nor 92 kriger og kjemper, men sliter med å skape de store mulighetene. Det gjør derimot Sveiva og to minutter ut i midtperioden hamrer Gustafsson løs fra distanse igjen og 4-0. Spillet bølger frem og tilbake, og det er mye dueller. Halvveis setter Casper Sletten og nå blir det vanskelig for gjestene. Etter scoringen blir det slurvete fra begge lag, og det er mest tut og kjør. Etterhvert tar Sveivas førsterekke tak i det, og da blir det mål nesten omgående. Jesper Pedersen er sist på ballen da Sveiva setter 6-0. Kort tid etter kan gjestene redusere etter en fin kontring, der Jørgen Ripel er sist på ballen. Gleden blir kortvarig for Sindre Bjerknes setter opp veteranen Andreas Sletten som setter 7-1 halvminuttet før hvilen. Sveiva kan med det gå til den andre pausen med en solid ledelse.
Det ble mange dueller i dagens kamp mellom Sveiva og Nor 92, her kriger Sebastian Kämpe og Martin Lilleby om ballen. Foto: Kent Henriksen

Gjestene starter perioden i overtall men klarer ikke å utnytte muligheten. Spillet bølger frem og tilbake, og det kriges godt i duellene. Sveiva har de største mulighetene, men får ikke ballen inn. Plutselig smeller det fra gjestene isteden, og Ripel scorer for andre gang. Igjen blir gleden kortvarig, for etter flere muligheter får Bjerknes muligheten og setter 8-2. Nor 92 stormer i angrep og reduserer på ny, denne gang ved Axel Wallin. Det blir igjen lite ordnet spill, og tempoet synker. Sveiva lar ungguttene Elias Snellingen-Vikbjer og Jon Brynhildsen smake på det øverste nivået, da de slipper innpå i den tredje perioden. Sveiva får lite til utover perioden, og det utnytter Nor 92 da Mathias Gommerud setter 8-4. Det blir det siste å notere og Sveiva vinner komfortabelt selv om de taper sisteperioden. Med seieren klatrer Sveiva opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen, og påfører Nor 92 det tiende strake tapet denne sesongen.

Sveiva-Nor 92 8-4 (3-0,4-1,1-3)