Norge gjorde ingen god kamp mot Latvia og ble nummer seks i VM. Foto: Kent Henriksen

Norge våknet for sent mot Latvia

Norge slet voldsomt med å komme i gang offensivt mot Latvia i dagens kamp om femteplassen.

Latvia er best i starten og det er en litt trå start av det norske laget. Norge våkner litt til liv etter fem minutter og skaper også den første muligheten. Latvia skaper noen småfarligheter de og, men det er fortsatt målløst. Det går litt i rykk og napp, og da lagene får til angrepene kommer det noen gode sjanser begge veier, men begge målvakter holder tett enn så lenge. Norge spiller slurvete, og er litt for upresise. Latvia er klart best det første kvarteret og det henger en scoring i luften. Så ryker Latvia på en utvisning, men Norge er litt for utålmodige og slurvete. Scoringene uteblir og lagene går til pause på stillingen 0-0.

Norge fikk det ikke til å stemme mot Latvia i dag. Foto: Kent Henriksen

Latvia tar tak i ballen direkte i den andre perioden, men det gir Norge mulighet å kontre og Arvid Wibring Lindqvist er nære å føre Norge opp i ledelsen etter minuttet. Latvia fortsetter å bite seg fast og Arturs Jursevskis gir latvierne ledelsen etter fint spill i det tredje minuttet, ikke ufortjent. Norge har en del farligheter, men effektiviteten er langt fra der den bør være. Norge fortsetter å jobbe for en utligning, men ryker isteden på en utvisning etter åtte minutter. Norge holder ut og har den farligste muligheten under de to minuttene. Norge får det ikke til å stemme og da er det vondt å møte Latvia som øker sin ledelse i det 14. minutt. Vondt blir verre halvminuttet etter da Latvia øker til 3-0, og Norge tar timeout. Det er litt bedre fart på det norske laget etter timeouten, men scoringene lar vente på seg. Janis Salcevics står også en bra kamp i mål for Latvia, og holder nullen de to første periodene.

Janis Salcevics sto en god kamp i mål for Latvia. Foto: Kent Henriksen

Norge kommer ut i hundre i et desperat forsøk på å få scoring. Det gir en del muligheter andre veien. Det er ingenting å si på innsatsen til de norske spillerne, for nå brukes de aller siste kreftene som er igjen, men Latvia har momentum og mest energi etter en god midtperiode. Spillet bølger frem og tilbake, og det begynner å bli litt temperatur. Da ryker Latvia på en utvisning, og da kommer endelig scoringen. Markus Lindgjerdet finner Ole Mossin Olesen som overlister den latviske målvakten etter 11 minutter. Norge fortsetter å presse på for en ny redusering, og nå sklir det litt bedre. Ketil Kronberg finner Arvid Wibring Lindkvist som reduserer til 3-2. Norge er i siget og er nærme en utligning og da kvarteret er spilt er det Norge for neste alle pengene. Så må Norge sone en utvisning med under fire minutter igjen, og der har Norge en god mulighet. Akkurat da utvisningen er på vei å gå ut fyrer Peteris Trekse av og sender Latvia opp i 4-2. Norge tar ut målvakten, prøver desperat men Latvia holder unna og er klare for World Games etter femteplass i VM.

Latvia-Norge 4-2  (0-0,3-0,1-2)