Ole Mossin Olesen, scoret seks mål mot Harstad. To av dem i samme undertall. Foto: Foto: Rune Halvorsen

Tunet med tre scoringer i samme undertall

Det var bunn mot topp, men i første periode var det kamp og hete dueller. Harstad hang godt med Tunet målmessig, og det var bare 0–1 med 16 minutter spilt.

Før første pausen måtte hjemmekeeper Roberts Trepss kapitulere to ganger til, men så langt var han stabil, med 85% redningsprosent. Men så...

Det var en utvisning i begynnelsen av den andre perioden som definitivt avgjorde kampen, på en merkelig måte. Harstad så en mulighet til å redusere, men i stedet var det Tunet som scoret med en mindre på banen. Ikke bare én gang, ikke heller to – uten tre ganger på 70 sekunder! Selv om Harstad deretter rakk å score før Tunet igjen fikk inn sin femte utespiller, så var det nå over og ut for hjemmelaget.

Harstad stiller laget lavt, men det hjelper ikke mot et mye bedre lag når beinen ikke er med for dagen. Serielederne vinner vel 99 av 100 kamper i Harstad, og da trenger hjemmelaget god hjelp fra sin lydsterke publikum for å vinne den siste – eller i hvert fall for å gi alt helt til sluttsignalen. Dagens kamp ble spilt helt uten tilskuere og det ble veldig stille i Harstadhallen etter hvert.

Tunet scorer ti mål i midtperioden. I tredje periode så det for et øyeblikk ut som at Tunet var fornøyd. Men scoringene fortsatte etter hvert å strømme inn i hjemmemålet. Ole, Ole og Oliver dominerer i poengstatistikken. Ole Mossin Olesen med 6+3, Ole Skau Janson med 4+0. Unge svenske debutanten Oliver Liedberg gjorde 4+1, blant annet et fint straffemål på Ole Petter Anfinsen, som hadde erstattet Trepss etter halve kampen.

Tunets målvakt Oscar Agnarsson hadde en fin reddningsprosent på 86. Men faktum er at det hadde vært nok om han kun reddet ett skudd... Tunet vinner skudden med 62–21.

For Harstad betyder tapet ikke så mye mer enn at man mister målforskjell-fordel i kampen om plassene i den nedre regionen av serien. KAMPFAKTA