Det er dette som er VM

KRH 6924
VM er ikke bare toppnasjonene og fullsatt hovedarena. I årets VM er det også fullsatt i B-arenaen og man ser tydelig utviklingen hos de minste nasjonene.


Singapore og Japan barket sammen i dagens første oppgjør, som var kampen om å unngå å bli sist i VM. 1124(!) tilskuere ga kampen en flott innramming og man trenger ikke å se de beste nasjonene for å få VM-følelsen, tvert i mot! Det er her man tydligst ser utviklingen år for år, eller VM for VM om man så vil.

KRH 6898
Singapore feirer en av to scoringer i dagens plasseringskamp foran 1124 tilskuere som så dagens første oppgjør i plasseringsspillet.


Første gang jeg så Singapore i et VM hadde de ikke nubbesjanse, men skapte allikevel noen magiske øyeblikk i Uppsala. Først sjarmerte de alle i kampen mot Finland, på tross at de tapte med 30-0(!). Så fikk de mer bank, før de i sin tredje kamp med halvannet minutt igjen scoret sitt aller første mål. Sani Mohamed Salim, senere president i Singapores forbund, scoret ikke bare en gang men to ganger på fem(!) sekunder mot Ungarn og så til at det «bare» ble tap med 7-2. Den gleden foran 247 tilskuere sitter fortsatt godt fastklistret på netthinnen hos undertegnede.

KRH 7087
Til slutt var det Japan som kunne juble for 4-2 seier og 15. plass i verdensmesterskapet.

Singapore har hatt en enorm utvikling bare de siste årene da Asser Jääskelainen flyttet til landet og tatt over landslaget. Det er langt mer organisert, og flere av spillerne har en ro med ball jeg aldri sett maken til på det asiatiske laget. Veldig gøy å få lov til å se, selv om resultatene i dette VM kanskje ikke ble som de håpet utover turneringen.

I dag ble Japan for sterke og vant 4-2 etter en scoring helt på tampen i åpen kasse, revansje for stortapet for Singapore i gruppespillet. Neste gang er jeg usikker på om japanerne klarer å rå på sine «naboer», eller kanskje er det Japan som tatt store skritt før neste VM? Vi følger spent med på utviklingen, og håper vi blir positivt overrasket nok en gang i Helsinki i 2020.


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.