Nein, nein, nein!

KRH 6659
Norge var så nær en bragdseier mot Sveits i kvartfinalen, men måtte se Tim Braillard sende nervøse sveitsere til himmels etter spilleforlengelse.

 

Allerede etter et par minutter må Martin Isnes Kvisvik klive av med lyskestrekk og Ludvik Hansen får sjansen. Det er småfarligheter begge veier de første fem minuttene, men så eksploderer Sveits og Joel Rüegger får god tid å hamre ballen i mål. Det er mer Sveits etter scoringen, og Norge er heldige som ikke ligger under med mer. Da klokken nærmere seg 14 minutter får Sindre Bjerknes ballen på kant og kliner til, 1-1 og stor jubel hos de norske spillerne. Norge er nærme en ny scoring på slutten av perioden men kan ta med seg uavgjort inn i garderoben. 


KRH 6333
Sindre Bjerknes sendte det norske laget til himmels med sin utligning.


Det er jevnt i den andre perioden men Sveits vinner mange dueller, og er vanskelige å ta i fra ballen. Norge har en stor sjanse første halvdel av perioden, men sveitserne slipper med skrekken. Norge er helt klart med i kampen, men mangler litt på presisjonen i de avgjørende situasjonene for å skape det helt store. Sveitserne sliter å dra opp tempoen nok til å gjøre det vanskelig for Norge. Det er en veldig rotete periode, og det er mer kamp enn finspill, og det passer nordmennene godt som går til pause fortsatt med et uavgjortresultat.

KRH 6600
Ketil Kronberg fikk de norske fansen til å løfte taket på O2 Arena.


Sveits får en drømmeåpning på den tredje perioden og allerede etter halvannet minutt scorer Manuel Maurer 2-1. Det er lavt tempo og det er først halvveis i perioden som Sveits tar over mer og mer. Norge er nære en utligning etter 12 minutter, men to minutter etterpå ryker Ole Mossin Olesen på en tominutter etter en duell med Sveits målvakt, tvilsom avgjørelse, men i det Norge blir fullt lag kaster Markus Jelsnes ballen hardt i gulvet og finner Ketil Kronberg, som lekent sender de norske fansen i syvende himmel. Norge har et par halvfarligheter på tampen, og er så nære å sende sveitserne ut men kampen går til spilleforlengelse.

Der bruker Tim Braillard 30 sekunder før han sender avgårde en prosjektil som Jelsnes ikke rekker å stoppe. Sveits vinner, men bare såvidt.Sveits-Norge 3-2 (1-1,0-0,1-1,1-0) *etter spilleforlengelse

O2 Arena, 3977 tilskuere
1-0 (07.16) Joel Rüegger (Claudio Laely)
1-1 (14.59) Sindre Bjerknes (Henrik Fredriksen)
2-1 (41.24) Manuel Maurer (Christoph Meier)
U2 (54.15) Ole Mossin Olesen (hardt spill)

2-2 (56.18) Ketil Kronberg (Markus Jelsnes)
3-2 (60.30) Tim Braillard (Laely)
Skudd: 30-15 (9-5,10-3,10-7,1-0)
Dommere: Larinovs/Gross (LAT)

Sveits videre til semifinale. 


Norges lag fra start:

Markus Jelsnes

Mads Fossum Normann, Martin Isnes Kvisvik
Markus Lindgjerdet

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen

Christoffer Øistad, Daniel Gidske
Ketil Kronberg

Sindre Bjerknes, Patrick Hjemgård


Patrick Martinsen, Henrik Fredriksen

Andreas Næss Valbye

Robin Norstrøm, Christoffer Nilsson

På benken fra start: Andreas Falkeid (mv), Sindre Buraas, Ludvik Hansen, Marius Pedersen


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.