Deilig å være norsk i Praha

KRH 1563
Danmark åpnet best i O2 Arena men så ble det deilig å være norsk i Praha, for en smått magisk andreperiode duket for norsk seier i åpningskampen i VM. 


Både Norge og Danmark har en halvmulighet før det har gått minuttet, men det drøyer til det fjerde minutt før danskene tar ledelsen. Det synes Jesper Schmidt er så bra at han mister hodet og feirer hardt foran den norske benken og får to pluss ti minutter for usportslig opptreden. Overtallet utnytter Norge og Markus Lindgjerdet hamrer inn utligningen. Minuttet etter får Norge frislag og Lindgjerdet serverer Ole Mossin Olesen som bruker zorromagien og det er norsk ledelse. Danskene utligner omgående og Mathias Glass banker inn 2-2. Norge har flere gode muligheter å ta ledelsen, men Mike Trolle er vanskelig å overliste. I steden scorer danskene 3-2 i det 17. minutt og har bud på flere scoringer før lagene går til pause. 

KRH 1356
Det ble hattrick fra Markus Lindgjerdet mot danskene. 


Hva landslagssjef André Sveen sagt til spillerne i pausen er uvisst, men det er et lang mer aggresivt Norge som kommer ut i O2 Arena. Allerede etter tre minutter banker Patrick Martinsen inn utligningen og halvminuttet etter setter Mads Fossum Normann inn ballen bak Trolle. Det er Norge for alle pengene nå og selv om det åpner seg litt opp etter scoringene, er det Norge som vinner litt flere dueller og ikke minst scorer. Halvveis i perioden får Norge straffeslag og Ole Mossin Olesen troller inn ballen bak danskenes målvakt. Norge har flere muligheter før Ole Martin Skau Jansson lurer inn 6-3 til Norge. Han sliter litt med skade og Marius Pedersen kommer inn noen bytt, og unggutten takker for tilliten med en leken pasning til Lindgjerdet som setter sitt andre. De norske spillerne kan gå til pause med et smil og 7-3 ledelse.

image.png
Ole Martin Skau Jansson og Ole Mossin Olesen jubler for 6-3 scoringen. 


Det er sjanser begge veier i en rotete start av den tredje perioden. Danskene begynner å bli slite og da Sindre Bjerknes smeller ballen i stolpen etter åtte minutter er det bare et forvarsel på hva som skal komme. Danskene får en utvisning og da finner Ketil Kronberg frem til Lindgjerdet som scorer for tredje gang. Tiden begynner å renne ut for danskene og da de endelig kommer seg fremover på banen er Markus Jelsnes i det umulig hjørnet. Sisteskansen spiller opp seg kraftig i det to siste periodene og med fem minutter igjen av kampen leker Norge seg til 9-3 scoring, signert Mossin Olesen og Bjerknes som lekent pirker ballen forbi Trolle. Norge vinner etterhvert fortjent og får en god start på VM. 

For Norge debuterte Patrick Hjemgård og hardhausen fra Sarpsborg hadde noen muligheter, men fikk gå målløs fra debuten. Danmark-Norge 3-9 (3-2,0-5,0-2)
O2 Arena, 2729 tilskuere
1-0 (04.09) Jesper Schmidt (Mikkel Skov Nielsen)
U2+10 (04.09) Schmidt (usportslig opptreden)
1-1 (05.02) Markus Lindgjerdet (Daniel Gidske) spill 5 mot 4
1-2 (06.09) Ole Mossin Olesen (Lindgjerdet)
2-2 (07.30) Mathias Glass (Lukas Edholm)
3-2 (16.30) Jesper Roland Buckner (Daniel Nygaard Morup)
3-3 (23.13) Patrick Martinsen (Andreas Næss Valbye)
3-4 (23.45) Mads Fossum Normann (Mossin Olesen)
3-5 (29.53) Mossin Olesen (straffeslag)
3-6 (32.57) Ole Martin Skau Jansson (Mossin Olesen)

3-7 (37.11) Lindgjerdet (Marius Pedersen)

U2 (51.49) Emil Odfelt (hardt spill)
3-8 (52.58) Lindgjerdet (Ketil Kronberg) spill 5 mot 4
3-9 (54.37) Sindre Bjerknes (Ole Mossin Olesen)

Skudd: 20-21(6-6,7-5,7-10)
Dommere: Andersson/Wissman (SWE)

Norges lag fra start:


Markus Jelsnes

Mads Fossum Normann, Martin Isnes Kvisvik

Markus Lindgjerdet
Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen


Christoffer Øistad, Daniel Gidske

Ketil Kronberg

Robin Norstrøm, Sindre Bjerknes

Patrick Martinsen, Henrik Fredriksen

Andreas Næss Valbye

Patrick Hjemgård, Christoffer Nilsson

På benken fra start: Andreas Falkeid (mv), Ludvik Hansen, Sindre Buraas, Marius Pedersen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.