– Forutsetningene er der

IMG 2050
Innebandymagazinets redaktør Henrik Jansson er en av verdens fremste innebandyeksperter, svensken håper på et spektakulært VM i Praha. 


Til daglig jobber han som redaktør i verdens største innebandymagasin. Innebandymagazinets Henrik Jansson lader opp til verdensmesterskapet og håper at flere nasjoner har tatt skritt og nærmet seg de aller beste nasjonene.
– Sportslig tror jeg mye kommer å være som i VM 2016. Håpet foran hver turnering er jo at noen av de «mindre» nasjonene har flyttet frem sine posisjoner, at man blir overrasket. For eksempel å få se en spiller som Michal Dudovic fra Slovakia vokse opp er veldig kult. Kan flere spillere som blir fostret i sine hjemland være så teknisk i sånn tidlig alder fremover, så kommer det å skje ting. Jeg er personlig litt trøtt på alle «svenskifiserte» lag som tar inn spillere som har spilt innebandy Sverige hele sin karriere. Det sender ikke riktige signaler til de som vil satse på sporten på hjemmebane, så en stor eloge til for eksempel Canada som velger å gå sin egen vei der, sier Jansson til Assisten.

LES OGSÅ: I morgen starter VM!

Han har tro på at det blir revansje for Sverige mot finnene i årets VM, og tror det skal mye til for at noen stopper gullfavorittene fra å stikke av med pokalen i Tsjekkia.
– Ser man på forutsetningene så burde Sverige vunnet forrige VM, kanskje med litt margin og. Men så handler mye om hvor sulten man er på å vinne. Man hadde ikke noen revansjelyst å leve på da, og man var isteden jagede. Finland var nok litt mer nøye i finalen, og det føltes litt viktigere å vinne VM for dem, selv om akkurat finalen kunne vippet begge veier. I år kommer revansjelysten å føles naturlig for Sverige, og da er det nok bare et kokende Hartwall Arena (les 2010) som kan sette stopp for et revansjelystent svensk landslag.

jansson henrik privat
Innebandymagazinets redaktør Henrik Jansson er en av verdens fremste innebandyeksperter. (Foto: Privat)


Jansson er Norgesvenn og har fulgt det norske laget under mange VM. Han tror at Norge blir beste av de «nest beste» og håper flere norske spillere tar skrittet over i verdens beste liga.
– Forutsetningene er der for at Norge kan gjøre et godt VM. At Ketil Kronberg er med betyr selvfølgelig mye. Det har vært veldig morsomt å se hvoran Daniel Gidske utviklet seg til en skikkelig toppback i SSL. Jeg håper å få se flere spillere som går i de fotsporene. Jeg hadde veldig tro på Marius Pedersen etter hans briljante U19-VM og når han kom til Sverige. Jeg håper virkelig at han har drivet å bli best, og ikke stopper opp i utviklingen. Målvaktsparet til Norge liker jeg, Markus Jelsnes har imponert i Mullsjö. Jeg tror dere blir nummer fem i VM. 


LES OGSÅ: – Sverige er favoritter

Vi spurte innebandyeksperten om hvilke spillere man bør følge litt ekstra med på og hvem som kan ta neste skritt mot å bli en internasjonal stjerne.
– I Sverige føles det som at det er på tide at Alexander Rudd slår skikkelig igjennom. I sine beste stunder spiller han på et eget nivå, og nå er han i bra form. Jeg tror også at Albin Sjögren, som vant poengligaen i SSL forrige sesong, er lysten på et internasjonalt gjennombrudd fullt ut. Måns Parsjö-Tegnér er en målvakt som kan være rene «Månstret» i viktige kamper, jeg håper og tror veldig mye på han. Bland de utlandske spillerne vil jeg tipse om at man kan lene seg tilbake og nyte og se Finlands Krister Savonen spille innebandy.

Nå venter ni intense dager i Praha, i et VM som har alle muligheter å bli tidenes beste.
– Det finnes forutsetninger for at det blir et spektakulært VM. Praha som by er et sted man gjerne reiser til, og det føles som mange er veldig klare for VM. Så langt synes jeg arrangørene har gjort en meget god jobb.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.