– Spiller nok ikke mer innebandy

7O8A6840
Skaden Jørgen Becher pådro seg mot Danmark knuste VM-drømmen, og nå bekrefter også 23-åringen at karrieren som innebandyspiller mest sannsynlig er over.


Jørgen Becher kom med i den norske VM-troppen i siste liten, etter å ha imponert voldsomt under høsten i Nor 92. Landslagsdebuten kom mot Danmark på søndag, og der ble det halvannen periode før en kneskade satte stopp for videre spill. Lite viste han da om alvoret i skaden, for de første prognosene så positive ut.
– Dette var utrolig trist. Dommen enn så lenge er at korsbåndet er røket for tredje gang, i samme kne, forteller en trist Becher til Assisten. 

LES OGSÅ: Mister VM grunnet skade

Det er tredje gang kneet ryker for Becher.
– Problematikken er at menisk og brusk er skadet i tillegg til korsbåndet, det var det forsåvidt sist og men enda mer nå, og nå er det nok såpass mye at gjør jeg noe mer så risikerer jeg kneet for resten av livet mitt. Det vil si at jeg kan risikere å ikke kunne gå opp en trappe den gang jeg er 40 år gammel. 

Poengligalederen i eliteserien var klar over risikoen etter to tidligere kneskader.

– Dette var noe jeg aldri håpet skulle skje. Jeg viste at risikoen var der etter at kneet røk første gang når jeg 17 år, og så tre-fire år senere. Men at jeg skulle legge opp å spille innebandy som jeg elsker i en alder av snart 24 år, det er vanskelig å tenke på.  

7O8A6971
Her får Jørgen Becher hjelp å komme seg banen etter skaden mot Danmark i helgens landskamp i Frederikshavn.


Becher er Manne Strandbergs assisterende trener i Nor 92, men om han kommer å være med på benken fremover er han usikker på akkurat nå. 

– Jeg har pratet med en del personer som jeg måtte informere om hva som har skjedd, så jeg har fått tenke litt på det, men i første gang så aner jeg ikke jeg klarer å stå der 24 år og se på den idretten jeg helst skulle spille. Jeg vet ikke om jeg klarer det akkurat nå.  

Nå venter operasjon og rehabilitering for 23-åringen som til daglig jobber som eiendomsmegler.

– Jeg skal med et møte med fysioteraupeten til Mjøndalen som også er fysioen min. Så skal vi på et møte med han som opererte meg sist, og ta et møte vi tre sammen og se hva som skjer videre. Jeg hopper rundt på krykker her hjemme og har jobbet herfra de siste dagene, men håper å kunne være tilbake på kontoret på mandag. 

7O8A4920
Jørgen Becher og Nor 92 har overrasket alle og ligger foreløpig på en fjerdeplass i eliteserien.
 

En enkel beskjed har snudd livet opp og ned for den sympatiske Nor 92-spilleren. At karrieren som innebandyspiller er over føles i det nærmeste utenkelig.
– Jeg trives så utrolig godt i hallen, og det å fly land og strand rundt og spille innebandy, det er mye som blir forandret nå. 

Selv om han er dypt skuffet over dagens beskjed, er det liten tvil om at han kommer å støtte landslaget hjemme i Norge.
– Nå får jeg følge med fra sofaen, jeg kommer nok å se hver eneste kamp. Det er mange gode kamerater, og ikke minst mennesker på landslaget, så det blir viktig for meg.