Den levende legenden blir historisk

IMG 8775
Den levende legenden Mika Kohonen blir historisk i Praha om en drøy måned. Finnen som rukket å bli 41 år tar fatt på sitt 11. verdensmesterskap.


Mika Kohonen som er tilbake i Finland etter en årrekke i svensk liga skal i desember ut i sitt 11. verdensmesterskap og blir dermed historisk. Willy Fauskanger var den første spilleren til ti mesterskap, men stoppet også der. Kohonen fikk sitt tiende mesterskap i Riga og tangerte nordmannen, og nå blir han å trone alene på listen som er en tilnærmet umulig oppgave å ta seg inn på i disse dager. Kohonen debuterte i 1998, og vi får håpe det blir en verdig avslutting for den levende legenden som neppe er å finne i Finland om to år.

Kohonen mangler 14 poeng for å tangere Matthias Hofbauers poengrekord i VM på 90 poeng (47+43). Kohonen ligger på tredjeplass bak Fauskanger med 76 poeng (28+48) per dags dato og vil i sin første kamp i VM bli den spiller med flest kamper (54 - det samme som Fauskanger). Han mangler også to fremspillinger for å tangere Emanuel Anteners assist-rekord, men målrekorden til Fauskanger er han et godt stykke unna. Tre VM-gull har det også blitt for en av tidenes beste spillere.  


I disse dager ble det også klart at VM 2020 blir spilt i Helsinki, der Helsinki ishockey Arena og Hartwall Arena blir skueplass 4-12. desember.

Det er en rutinert finsk tropp som reiser til Tsjekkia, der fem av spillerne er med for første gang.

Den finske VM-troppen:


Eero Kosonen, SPV
Lassi Toriseva, Classic

Krister Savonen, Classic

Janne Lamminen, Classic

Juha Kivilehto, Classic

Mikko Leikkanen, Classic
Tatu Väänänen, Wiler-Ersigen (Sveits)

Lauri Stenfors, TPS
Mika Kohonen, Happee

Nico Salo, Classic
Eemeli Salin, Classic
Sami Johansson, Classic
Lauri Kapanen, EräViikingit
Jani Kukkola, EräViikingit
Peter Kotilainen, Happee
Joonas Pylsy, Classic

Ville Lastikka, Steelers

Mikko, Hautaniemi, TPS
Miko Kailiala, TPS
Jussi Piha, Classic

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.