– En tøff oppgave

7O8A0807
Landslagssjef André Sveen innrømmer at gruppespillet blir tøft etter at Norge trakk nabo Danmark og gullfavorittene Sverige og Finland i kveld, men er allikevel optimistisk foran verdensmesterskapet i Tsjekkia.


Landslagssjefen hadde ikke fått med seg gruppetrekningen da vi tok kontakt med han. Norge ble trukket i gruppe sammen med verdensmester Finland, VM-finalist Sverige og Danmark som slo Norge i kampen om femteplassen i Riga i 2016. 
– Det var jo en heftig gruppe det. Vi har fått de to VM-finalistene de siste ti VM-turneringene i gruppen så det er jo en tøff oppgave. Det betyr at vi får bra matching gjennom hele gruppespillet, det kan være en fordel, sier André Sveen til Assisten.

Med de to gullfavorittene allerede i gruppespillet, er det mye som tyder på at Norge må ut i play-off for å ta seg videre til kvartfinale.
– Det finnes flere veier til Rom, er det ikke det man sier. Vi hadde ikke vondt av tøff matching i sist VM heller, vi lærte litt av det. Der ble vi tatt litt på senga i den første kampen mot Tsjekkia, så spilte vi oss opp i løpet av mesterskapet. Med så bra nasjoner i gruppespillet kan man ikke hvile noenting, det er bare å «gønne» på det.

LES OGSÅ: Her er VM-gruppene

Det har blitt langt tøffere internasjonalt de seneste sesongene, og selv om gruppespillet blir tøft for Norge, mener landslagssjefen at det blir tøft uansett.
– Det er ingen lette kamper, det så vi i VM sist der Latvia havnet på tiende plass etter å vært tippet å gå langt. Alle nasjoner nærmer seg hverandre. Så på papiret ser det veldig tøft ut, men det kan kanskje bli en fordel for oss, som sagt.


Med seier i kvalifiseringen og gruppene trukket er det bare å begynne å se frem til desember måned.
– Det er bare å begynne å glede seg til VM. Spillerne har en stor jobb foran seg med å forberede seg til VM, for det er ute i klubblagene den jobben må gjøres, vi skal hjelpe til så godt som mulig. Vi har gått igjennom et lite generasjonveksling, så det er ekstra viktig å være godt fysisk forberedte for å kunne holde godt nok ut i kampene, men jeg føler vi er på rett vei.

Den store jobben må gjøres ute i klubbene slår landslagssjefen fast, og håper at spillerne og klubbene tar ansvar under sommermånedene.
– Det spillerne gjør gjennom sommeren er det som er avgjørende for hvordan det her verdensmesterskapet kommer å gå. Der håper jeg klubbene tar ansvar og sørger for at barmarkstreningen foran neste sesong blir den beste noensinne, så gir vi oss selv en brukbar sjanse i VM.
 

Landslaget starter matchingen foran VM med turnering i september i Polen, og 6-nasjoners turnering i Slovakia i november måned. VM spilles 1-9. desember i Praha, Tsjekkia.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.