Britenes historiske seier

7O8A2420
Lille Storbritannia slo til med en skikkelig «bombe» på VM-kvalifiseringens siste dag. Seieren over Østerrike er britenes første seier i en offisiell kamp på 12 år, og den aller første i en kvalifisering.


2006 var sist de vant en offisiell kamp da slo Australia i B-VM. Etter det har det blitt tap etter tap i kvalifiseringen og langt fra noen VM-deltakelse. I dag sikret man seg fjerdeplass i gruppespillet og nasjonens første seier på nesten 12 år i en offisiell kamp da man overraskende slo Østerrike 7-4. Storbritannias landslagssjef Tim Hidskes fikk mange gode klemmer av spillerne etter kampen, og var meget fornøyd med å ført britene til et oppsiktsvekkende resultat i VM-kvalifiseringen.

– Det var en kamp der alt stemte. Vi følte at vi har utviklet oss i forsvarsspillet i hele turneringen og kjente allerede mot Norge, selv om vi slapp inn haugevis med mål, at vi i perioder klarte vi å holde forsvarsspillet vårt ganske godt og ble komfortable med måten å spille på. Så da vi startet kampen med to rekker og alle hadde troen på systemet startet alt å gå vår vei,  sier en stolt landslagssjef til Assisten.

7O8A2461
Landslagssjef Tim Hidskes strekker armene i været etter britenes «sjokkseier».


Seier med 7-4 over en nasjon som på forhånd og etter første kamp i kvalifiseringen, så ut å være en kandidat til å ta tredjeplassen og kunne kjempe om den siste VM-billetten. Men isteden ble det fire strake tap og slukøret må Østerrike reise hjem etter å blitt slått av britene.
– Jeg er ikke helt sikker selv på hva som skjedde i dag, det er bare helt utrolig. Jeg håper at vi får en «boost» fra det her.


Det var er en stolt nederlender som er på vei inn i garderoben i Sporthall Klokocina for siste gang. 

– Som trener visste jeg at det ville være en tøff oppgave og jeg viste hva jeg ga meg inn på, men dette er noe jeg elsker å holde på med. Jeg er så stolt og glad akkurat nå at jeg ikke klarer å samle tankene. 


Tabell/resultater - Europa 4
Storbritannia-Østerrike 7-4
Danmark-Norge 12.00
1. Norge         3 3 0 0 38-3  6*
2. Danmark       3 3 0 0 28-6  6*

3. Spania        4 2 0 2 20-23 4
4. Storbritannia 4 1 0 3  9-52 2
5. Østerrike     4 0 0 4 12-23 0

*Klare for VM

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.