Generalprøve før VM

IMG 1084
I morgen starter den aller første utgaven av 6-nasjoners cupen som bland annet skal gi de «nest beste» en bedre matching foran store mesterskap. For Norge blir det generalprøven før VM i Bratislava.


I desember 2016 ble nasjonene Latvia, Tyskland, Polen, Slovakia, Norge og Danmark enige om rammene for et samarbeid. Et av leddene i samarbeidet er turneringen som skal gi bedre forberedelser foran VM-turneringer men man håper å på sikt kunne ta opp kampen mot «topp fire» nasjonene som til vanlig stort sett møter hverandre på landslagsnivå i EuroFloorball Tour. 

– Forhåpentligvis kan vi lære litt av hverandre. Avtalen betyr at de seks nasjonene samarbeider og der vi lager seminarer i forbindelse med turneringene. Der kan det være seminarer for dommerutvikling, jente-innebandy og rekruttering, for å nevne noe, sa daværende seksjonsleder Egil Tanemsmo til Assisten den gang.

IMG 5076A
Avtalen underskrives av lederne av de seks forbundene under VM i Riga 2016.


I helgen starter den aller første utgaven av 6-nasjoners cupen, og i og med at det er VM-år for kvinner er det de som spiller turneringen. Norge møter Danmark og Tyskland i sin gruppe i turneringen som byr på et tett kampprogram fordelt på tre dager i Nitra, Slovakia. De to beste lagene går til semifinale og de som blir sist i gruppa går til kamp om 5. plassen. Kampene spilles forøvrig i Klokacina Arena som i februar vil huse VM-kvalifiseringen for Norges menn.

For Norge er det generalprøven før VM i Bratislava om en drøy måned. Selv om de fire beste nasjonene mangler er det god motstand i de fem fremadstormende nasjonene. For landslagssjef Vidar Bjerkelund blir det en god mulighet å forme laget som skal krige om VM-poeng i desember og se flere landslagsdebutanter i aksjon på det internasjonale plan. 


Gruppe A
Latvia

Polen

Slovakia

Gruppe B

Danmark
Tyskland

Norge

Norges kamper
Norge-Danmark (fredag 17.15)
Tyskland-Norge (lørdag 11.00)
Semifinaler (lørdag 17.30 & 20.00)
Plasseringskamp 5. plass (søndag 08.00)
Bronsefinale (søndag 10.30)
Finale (søndag 13.00)

Norges tropp: 

Lena Gillberg, BlueFox (Finland)

Thea Ekholt, Endre (Sverige)

Karen Farnes, Endre (Sverige)

Stine Flatland, Gjelleråsen

Kine Hedlund Eriksen, Grei

Tone Einstulen, KAIS Mora (Sverige)

Mia Østerhaug, Sagene

Marie Gundersen, Sagene

Malin Dahler, Sveiva

Anette Marie Berg, Sveiva

Kristine Torp, Sveiva

Hanne Hedlund Eriksen, Sveiva

Oda Langaker, Sveiva

Kristine Næss Haug, Sveiva

Julie Gidske, Sveiva

Henriette Knudsen, Sveiva

Emilie Thorvaldsen, Tunet

Hildegun Holm, Tunet

Julianne Tempel Bakka, Tunet

Charlotta Hjorth, Tunet

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.