Danmark tok femteplassen


Norge ledet med tre mål men ble hentet inn av Danmark. En målløs spilleforlengelse ga straffekonkurranse, der Danmark dro det lengste strået. 


Norge tar kommandoen direkte i oppgjøret mot Danmark. Danskene ser ut å ha stor respekt for det norske laget og de første fem minuttene handler det meste om Norge. Det er ikke uventet at Norge tar ledelsen når Ketil Kronberg banker inn en retur fra kloss hold. Den danske målvakten Mike Trolle Wede varter opp med flere redninger og når Norge øker til 2-0 er det igjen på retur. Lars Erik Torp er våken i det 12. minutt. Sekunder senere smeller Robin Norstrøm en ball i tverrliggeren bak Trolle Wede, men danskene slipper med skrekken. Danmark er litt farligere de siste fem minuttene av perioden, men Norge ser ut å ha kontroll og kan gå til pause med 2-0 ledelse. 


Den andre perioden starter svakt fra det norske laget. Danmark ser ut å være litt mer sultne og tar over kampen mer og mer. Danmark har en kjempesjanse etter ni minutter men Andreas Falkeid gjør en kjemperedning. De første 15 minutter av perioden er veldig jevne og Norge sliter med å få i gang motoren. Rett etter klokken har tikket over kvarteret får Norge straffe, men Daniel Gidske klarer ikke å overliste Trolle Wede. Isteden er det Danmark som får inn en redusering i det påfølgende overtallet for Norge. Det norske laget skaper lite i den andre perioden og det er stor nerve foran den tredje perioden.

Norge kommer best i gang i den tredje perioden. Først scorer Martin Kvisvik på en retur etter tre minutter, og etter fem minutter kontrer Norge og Thomas Stræte setter opp Kronberg som setter dit 4-1. Men Danmark gir seg ikke og tre minutter etter kommer en dansk redusering. Nå våkner danskene skikkelig og i løpet av fem minutter er det utlignet. Norge tar kommandoen om kampen direkte etter den danske scoringen, men foruten en stor sjanse med seks minutter igjen er det sjansefattigt. Det blir ingen flere scoringer og det endre 4-4 etter ordinær tid, og kampen går til spilleforlengelse.

Norge starter best og skaper flere muligheter i spilleforlengelsen. Det norske laget ser mest interesserte ut å avgjøre i den ti minutter lange forlengelsen og danske ser mest ut å gå vente på straffer. Det ender også målløst og kampen går til straffer. Under straffelegningen starter det med to norske misser før Daniel Gidske og Ole Mossin Olesen setter to strake. Danskene setter også to mål og når Sindre Bjerknes får sjansen er lagene like langt. Bjerknes klarer ikke å overliste Trolle Wede, og når Brian Nielsen overlister Andreas Falkeid blir det dansk femteplass.

“Lenge siden vi slo Norge“
Den danske stjernen Stefan Hedorf er stolt over hva danskene fått til under VM.
– Det var utrolig. Det er helt fantastisk at vi bli nummer fem, sier Hedorf til Assisten.

Danskene har overrasket de fleste under turneringen og slo bland annet ut Latvia i sluttspillet.
– Det er lenge siden vi slo Norge i en kamp som betyr noe, så det var deilig. Norge har et kjempebra lag med mange dyktige spillere. Vi har gjort en fantastisk jobb under VM, og hatt et godt forsvarspill der alle har bidratt. I tillegg har vi verdens beste keeper lengst bak.

Når det ble straffer var han helt sikker på seier.
– Jeg var aldri urolig når det ble straffer, jeg var sikker på at vi skulle vinne da.Danmarks målvakt Mike Trolle Wede sto fram som vanlig under dette mesterskapet.
– Nå skal vi være skuffet. Vi hadde nok sjanser å avgjøre dette, men vi sliter med effektiviteten mot en god keeper, sier landslagssjef André Sveen.

Landslagssjefen gir Norge godkjent i Riga.
– Sett over et bør vi være fornøyde. Vi har begynt på noe bra synes jeg.

Danmark-Norge 5-4 (0-2,1-0,3-2,1-0) *etter straffer
Arena Riga, 2297 tilskuere
0-1 (04.56) Ketil Kronberg (Thomas Stræte)
0-2 (12.04) Lars Erik Torp (Andreas Skriden)
 — (35.23) Daniel Gidske (straffebom)
U2 (35.23) Kenneth Danielsen (slag)
1-2 (35.59) Emil Kristensen (Yannik Trolle Wede) spill 4 mot 5
U2 (37.01) Kronberg (hardt spill)
1-3 (43.56) Martin Kvisvik (Fredrik Hoff Eriksen)
1-4 (45.17) Kronberg (Stræte)
2-4 (48.05) Mikkel Skov Jensen (Kristensen)

3-4 (50.47) Lukas Eldholm (Andreas Glad Pedersen)

4-4 (53.40) Steffen Neve Dahl Jensen (Claus Nisbeth)
U2 (62.04) Robin Norstrøm (slag)
Skudd: 19-29 (2-12,8-6,7-8,2-3) 

Dommere: Sojka/Sojka (CZE)

Straffer:
Thomas Stræte (Norge), bom
Mikkel Skov Nilsen (Danmark), bom
Ketil Kronberg (Norge), bom
Andreas Glad Pedersen (Danmark), mål
Daniel Gidske (Norge), mål
Stefan Hedorf (Danmark), mål
Ole Mossin Olesen (Norge), mål
Lukas Eldholm (Danmark), bom
Sindre Bjerknes (Norge), bom
Brian Nielsen (Danmark), mål

Norges lag fra start:

Andreas Falkeid

Christoffer Øistad, Daniel Gidske
Thomas Stræte
Robin Norstrøm, Ketil Kronberg

Henrik Fredriksen, Martin Kvisvik
Fredrik Hoff Eriksen
Markus Lindgjerdet, Ole Mossin Olesen

Andreas Skriden, Mads Fossum Normann
Andreas Næss Valbye
Lars Erik Torp, Sindre Bjerknes

På benken fra start:  Andreas Falkeid, Thomas Isaksen, Marius Pedersen, Ole Martin Skau Jansson

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.