VM 2016: Oppsummering dag 8


Det blev mange gode og spennende kamper i dag i Riga. Sverige og Finland er klare for VM-finalen, men det var ikke helt uten dramatikk.


Sverige-Sveits 7-2
Sverige tok seg videre til finale etter 7-2 seier over Sveits. Lagene vant en periode hver før Sverige viste klasse og hamret inn fem mål i den siste perioden og knuste sveitsernes finaledrømmer.Finland-Tsjekkia 4-3

I den andre semifinalen så Finland ut å ha god kontroll, men Tsjekkia hadde siktet innstilt på å overraske. Når man med seks minutter igjen utlignet var det svært spennende. Men når det så ut å gå mot uavgjort og spilleforlengelse sendte Eemeli Salin inn et skudd fra skrå vinkel og senket tsjekkerne. At det kun var igjen syv (!) sekunder gjorde ikke sakene bedre for tsjekkerne.
I morgen spiller Sverige og Finland nok en VM-finale mot hverandre. For Tsjekkia og Sveits blir det isteden kamp om bronsen. For Tyskland vil en tsjekkisk medalje forøvrig bety at de er klare for World Games neste år, som beste naboland til Polen. De tre beste nasjonene får nemlig en plass i turneringen, og tar Tsjekkia en av de plassene blir naboplassen tyskernes. 

Danmark-Estland 6-5 *etter spilleforlengelse

Danmark så ut å gå mot en klar seier i «semifinalen» av plasseringsspillet om 5. plassen. Et trøtt Estland imponerte ikke på noen og danskene ledet 5-0 før estlenderne våknet. Etter en god opphenting kunne man med fire sekunder igjen sikre seg spilleforlengelse da man gjorde 5-5. Men der trengte Danmark bare 32 sekunder på avgjøre i spilleforlengelsen.Tyskland-Norge 5-6 *etter spilleforlengelse
Norge vant som kjent mot Tyskland, også der endte kampen 5-5 og Norge avgjorde i spilleforlengelsen. I morgen venter kamp om 5. plassen mot Danmark, og Tyskland møter Estland i kamp om 7.plassen. 

Slovakia-Latvia 6-5 *etter spilleforlengelse
I kampen om 9.plassen var det 1889 tilskuere som fikk se en jevn kamp der Slovakia dro det lengste strået. Nok en plasseringskamp i dag endte 5-5 og med spilleforlengelse. Der dukket Michal Dudociv opp og satte spikeren i den latviske kisten etter nok en kollaps i den tredje perioden. 

Kamper 11.desember: 
08.00 Estland-Tyskland (7-8.plass)
11.00 Danmark-Norge (5-6.plass)
13.45 Tsjekkia-Sveits (bronsefinale)
16.40 Finland-Sverige (finale)


 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.