Sensasjonell seier til Sandnes

IMG 7418Tunet tok oppskriftsmessig ledelsen mot Sandnes, men rogalendingene snudde kampen og vant en sensasjonell seier i den første kvartfinalen.


Første kvartfinale mellom Tunet og Sandnes her i Høyenhallen. Det spilles som vanlig «best av 5» og vi tar vel ikke for hardt i når vi sier at Tunet er store favoritter til å vinne denne serien 3-0. Men… selv om det er Sandnes´s første gang i sluttspill er det nettopp det, sluttspill. Vi starter med at Erik Hansen overrekker pokal og bronsemedaljer, så tar vi fatt på line up´n. 

Vi er igang. Kampens første mål kommer etter fem minutter og det er Tunet som tar ledelsen med lagets kaptein Ole Mossin Olesen etter en fartsfylt start med bra sjanser begge veier. Det roer seg en del og det bølger. Nye fem minutter går og nå skjer ting fort her. De siste to minuttene går uten forsvar og keepere kan det virke som. Begge lag scorer to ganger hver og uret viser 12 minutter og 3-2 til hjemmelaget. Det tenner til en ørliten stund men det gir seg fort. Mot slutten øker Tunet ledelsen til 4-2 med et lurt skudd av Axel Wallin på en dekket Trond Vervik. Med det tar vi pause.

Bra start på midtperioden. Høyt tempo som også gjør at vi drar til Hawaii og blir der til sirenen lyder. Men imellom dette er det en del som skjer. Tidlig i perioden, ja i løpet av tre minutter snur Sandnes kampen, tavla viser kalde fakta; 26.38 og 4-5. Tunet prøver å sette fart på men det blir mest en og en. Så øker Sandnes igjen, kontrer inn 4-6 av Jan Helge Johannessen. Tunet presser på men redder ikke Vervik så går skuddene utenfor, og hjemmelaget blir mer og mer frustrerte. Verre skal det bli, 11 sekunder igjen og igjen kommer Sandnes, Andreas Mikalsen venter og venter på at Mathias Soini skal legge seg før han rolig løfter ballen i mål. Pause i Høyenhallen og gjestene leder 7-4. Hvem trodde det?

IMG 7141

Siste periode og nå kommer Tunet, tidlig redusering 7-5 gir nytt håp. De får mer tro på seier etter å ha holdt Sandnes unna målet i undertall litt senere og fortsetter presset ,men nå i et litt lavere tempo. Sandnes er hardt presset men de holder buret rent med god hjelp av Vervik. Det blir mer grinete etterhvert som tiden går og Tunet klarer å protestere på seg en to minutters utvisning fra benken. Nå er Sandnes effektive, øker igjen på et hardt skudd av Sola, som går via keeper og i mål, 8-5. Ikke lenge etter blir det ny protest av hjemmelaget og ny mann ut i hvile. Nå blir det mest rot fra Sandnes sin side og Tunet er fulltallige igjen og overtar ballen. presser på og Sandnes slår fra seg. Tre minutter igjen og Tunet har tatt timeout men det hjelper ingenting. Det blir istedet til ny scoring av bortelaget og med 9-5 kan de begynne å juble. Tunet kommer ikke nærmere selv om de tar ut keeper på slutten. 

Med seks minutter igjen til taxien til Sandnes går til Gardermoen, men Trond Vervik får i forbifarten sagt at ; det var deilig og mener også at det var fullt fortjent. Neste møte blir allerede til fredag. Da har de hjemmebane og runden i dag viser oss vel at alt kan skje.

Tunet - Sandnes 5-9 (4-2,0-5,1-2)

Høyenhallen, 141 tilskuere

Mål Tunet: Axel Wallin 2, Ole Mossin Olesen, Thomas Rognlien, Erik Nielsen de Santana.

Mål Sandnes: Thomas Sola 2, Jan Helge Johannessen 2, Niklas Karlsson 2, Rune Svebestad, Anders Mikalsen, Alexander Ravndal.

Utv.: Tunet 4x2 min., Sandnes ingen

Skudd: 34-23

Dommere: Kristoffersen/Olsen

Sandnes leder 1-0 i kamper.
 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.