Lillestrøm vant rivaloppgjøret


Rivaloppgjør når Vålerenga og Lillestrøm møttes til dyst i 1.divisjon under søndagen. Etter en thriller kunne til slutt Lillestrøm vinne på straffer.


Teglverkshallen i dag, Vålerenga møter Lillestrøm til en klassiker. Er dette en «hatkamp» også, som det er ellers mellom disse lagene?  

Lillestrøm tar tidlig ledelsen 0-1 av Andre Svendsen. Vålerenga svarer minuttet senere, 1-1 Niklas Johansson. Så får hjemmelaget overtall etter fire minutter men det får de ingenting ut av. Tempoet er av og på og det samme gjelder nærkampene. Etter 12 minutter er Lillestrøm igjen i ledelse når de på et merkelig vis får ballen i mål, 1-2 og Svendsen sist igjen. Så går det litt til og fra igjen helt frem til pausesignalet lyder.

Midtperioden er et gjesp helt frem til tavla viser syv minutter, da setter lagene fart og det blir mer trøkk. Vålerenga mister ballen på egen halvdel og når Lillestrøm spilleren setter fart lands vant og skyter i mål fra skrå vinkel skjønner alle hvorfor keeper blir forbannet, 1-3. Litt senere er det overtall til Vålerenga igjen men som sist ikke mål. Det blir til 1-4 istedet når Svendsen løper opp en umulig ball og drar av både back og keeper. Nytt overtall til Vålerenga etter 31.47 som blir til spill fem mot tre bare 40 sekunder senere. Heller ikke nå klarer de å omsette. Etter 15 minutter kommer endelig reduseringen, Tommy Salo til 2-4. Med litt mindre enn to minutter igjen får Lillestrøm overtall, men ingen mål når sirenen går. Det blir 18 sekunder overtall i starten på siste periode.

Vålerenga kommer ut etter hvilen med fart og trøkk, de er på jakt etter poeng. De får fort muligheten når de tildeles straffe, men den redder Lillestrøms målvakt Peter Danielsson. Men nå fungerer det i det påfølgende overtallet og det blir 3-4. Vålerenga fortsetter trøkket, glipper litt og Lillestrøm er effektive i overgangen, 3-5. Tredje periodes sjette minutt og enda et overtall til hjemmelaget, igjen går det bra og 4-5. Nå går det minutter og Vålerenga presser på og igjen glipper det litt og Lillestrøm øker på ny, 4-6 når det er spilt 11 minutter. Minuttet senere, ny redusering av Johansson til 5-6. Vålerenga eier ballen nå og det er et formidabelt trykk mot Lillestrøms mål. Det måtte komme 6-6 og det er enda tre minutter igjen å gjøre det på for begge lag. Lillestrøm forsøker og har sjanser som Vålerenga har den andre veien. Det er seks sekunder igjen av kampen når Vålerenga igjen har en mer på banen, det legges opp til skudd men det slurves og det ender uavgjort og vi må til straffer for å få en avgjørelse. 

Vålerenga starter med bom og Lillestrøm scorer, neste to blir omvendt, da er det 1-1. Nå følger lagene hverandre helt til det har blitt tatt ti straffer hver. Vålerengas spiller bommer, og Jonas Castellanos fra Lillestrøm setter inn seiersmålet og to poeng. (Det var hans andre mål av tre forsøk på straffer.)

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.