Ga hockeymesterne en innebandyleksjon

KRH 6434
De regjerende mesterne i ishockey Frisk/Asker sjokkstartet, men fikk seg etterhvert en leksjon i innebandy under kveldens showkamp i Asker.


Innebandyavisen tyvstarter sesongen i kveld i Heggedalshallen med en showkamp mellom Frisk/Asker hockey og Asker Innebandyklubb. Og her er det mange kjente navn i begge leire, vi nevner Anders Bastiansen og Christian Kåsastul fra hockeylaget og Axel Wallin og brødrene Chris og Alexander Jaksland fra innebandylaget. Dommerne er ikke ukjente heller, Jan Magnar Ingebrigtsli og Bjørn Aksel Henriksen som gjør en liten mini-comeback. Dette høres ut som oppskriften på en hyggelig kveld i Asker.

Vi setter igang og Asker fosser i angrep, tvinger frem flere kvalifiserte redninger hos hockeygutta som svarer ganske raskt med å ta ledelsen og det står 0-1 på tavlen. Ikke lenge etter dobler de til 0-2 og, jammen kommer 0-3 også etter en feilpasning. Det blir mye bruk av køllene fra Frisk/Asker men dommerne er storsinnet og lar det meste gå. Så endelig etter 17 minutter kommer reduseringen for innebandygutta på en kontring, 1-3. Minuttet senere blir det 2-3 når Axel Wallin får rom til å lade kanonen. Asker har tatt over mye av spillet nå mot slutten men rekker ikke å få utlikningen før pause.


image.png
Frisk/Askers sjokkåpnet innebandygutta og ledet 3-0 foran 390 tilskuere i Heggedalshallen. 

Midtperioden er igang og nå viser Asker seg frem. Spiller seg til sjanser og til slutt kommer utlikningen, 3-3 ved Alexander Jaksland. Asker klarer ikke å utnytte momentet og Frisk/Asker tar tilbake ledelsen, 3-4. Men bare sekunder senere, 4-4 og igjen er det Jaksland, men denne gang Chris. Så kommer Per Christian Brath med signaturløpet sitt og fra midtbanen dupper han inn 5-4 og kampen er snudd. De to siste minuttene av perioden kjører Frisk/Asker hardt for utlikning, er nære men ikke mer enn det og innebandygutta tar med seg ledelsen inn i garderoben.

37 sekunder ut i siste periode øker Erik Jirving til 6-4. Selv om Frisk/Asker aldri gir seg blir de til tider spilt rundt med. Selv om de setter inn 6-5 og kjemper hardt hjelper det lite når de røde får ballen til å gå i laget. Og det går fort, med seks minutter igjen leder de 10-5, mye takket være hardt arbeidende unggutter. Kampen ender 12-6, men kvelden skal avsluttes med straffekonkurranse. Den vinner også Asker 3-0, og da kan lagene takke for kampen. Vi kan også slå fast at Asker har fått frem et bra lag som garantert vil bite godt fra seg i 1. divisjon i høst.


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.