Storskyts til 1.divisjon

brath wallin
Axel Wallin forlater Nor 92 etter en sesong og blir kommende sesong å finne hos en nykommer i 1.divisjon, der blir han klubbkamerat med en av Sveivas gullhelter, Per Christian Brath. 


Nor 92 mister sin største stjerne Axel Wallin, som forlater klubben til fordel Asker. Det samme gjør Sveivas nyblivne NM-vinner Per Christian Brath. Den svenske hardskytende backen kom inn som en frisk pust i hardsatsende Akerselvas 1.divisjonslag i 2010, og var med da Oslo-klubben tok seg opp i eliteserien. Etter en utflykt til allsvenskan var han tilbake i Norge og har sakte men sikkert flyttet seg oppover på banen. Etter å gjort seg bemerket i Akerselva flyttet han over til Tunet og gjorde sine saker bra før han forrige sesong bestemte seg for spill i Nor 92. 


Der ble det en syvendeplass i poengligaen med 58 poeng (40+18) på 21 kamper og Wallin scoret også nest mest mål av samtlige spillere, det ble også tre scoringer i sluttspillet der Nor 92 røk ut i kvartfinalen med tre strake tap for de kommende mesterne Sveiva. 


Ringrever skal lede laget
Kommende sesong blir 32-åringen altså å finne hos hos nykommerne Asker i 1.divisjon. Fra før har klubben hentet gamle ringrever som Chris og Alexander Jaksland, målvakt Christian Kolderup og målsniken Erik Jirving. Alexander Jaksland blir spillende trener og får nå Per Christian Brath med seg som spillende assistent-trener.

KRH 1951
Endelig gulljubel for "Pekka". Etter NM-finaler med både Sveiva og Gjelleråsen kunne Per Christan Brath og Sveiva endelig juble for NM-gull i Kongstenhallen etter en magisk snuoperasjon mot de regjerende mesterne Greåker. 


Per Christian Brath fikk endelig juble for NM-gull i april, etter å falt på målstreken med Sveiva og Gjelleråsen en rekke ganger. Med to scoringer i Kongstenhallen var han sterk delaktig i Sveivas snuoperasjon med sine to scoringer fra distanse. Brath gjorde 14 poeng (7+7) på 18 kamper i eliteserien sist sesong, der det også ble 4 poeng (3+1) på syv sluttspillskamper der to av scoringene som sagt kom i NM-finalen mot Greåker. 


35-åringen har også tre landskamper på merittlista der det blitt tre scoringer med flagget på brystet.

Spillende trener Alexander Jaksland er fornøyd med nysigneringene, som han mener får en viktig rolle i med utvikle den ferske 1.divisjonsklubben videre.
– Gutta hadde lyst å trappe litt ned, og vi i Asker hadde lyst å ta et skritt videre ved å få litt drahjelp av litt profiler som kan inspirere de yngre spillerne. Jeg mener det er stort potensiale i klubben med mange unge spillere og vi hadde for eksempel 160 tilskuere på siste kampen i 2.divisjon. Det er mye unge gode spillere på gang og flinke folk som styrer klubben. Vi ønsker å ha et slagkraftig lag i Asker, og lage et godt miljø for at de unge spillere skal kunne kan ta steget videre, for det er mange sultne unge spillere som har lyst å trene mye og bli gode, og der håper vi at vi litt eldre og rutinerte spillere kan være med å bidra, sier Jaksland til Innebandyavisen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.