Som et Lyn gjennom divisjonene

lyn lagrop
Lyn gikk ubeseiret gjennom sin avdeling i 2. divisjon og takket ja til opprykk til 1. divisjon før denne sesongen. Fra å skrape bunnen i 4. divisjon i 12/13-sesongen har de gradvis tatt stegene opp i divisjonsystemet.


Lyn rykket opp fra 2.divisjon i vår etter å ha gått som en rakett gjennom divisjonene de seneste sesongene. Hvordan de kommer til å klare seg i det som ser ut til å kunne bli en jevn 1. divisjon Østland denne gangen, gjenstår å se. 

- Jeg har et veldig avslappet forhold til opprykket. Det var felleskapet som bestemte seg for å prøve å ta sjansen, og da støtter jeg naturligvis det. Vi kan ende opp med alt fra å kjempe blant topp tre til å jobbe mot nedrykk, men vi bare gleder oss til å prøve sammen. Dessuten er det morsomt at det kommer noen nye lag opp, for vi er ikke bortskjemte med det i innebandy-Norge, forteller trener Kenneth Lorentzen til Assisten.

lyn feirer opprykk
Lyn feiret opprykket med brask og bram. Laget har tatt seg fra 4. til 1. divisjon siden 13/14-sesongen.

GODE FORSTERKNINGER

Laget har gjort flere signeringer i sommer for å ruste seg til debuten i nest øverste divisjon, og to spillere går rett inn i førstelagstroppen. Kim Lönn har signert fra Holmlia og Petter Kandre kommer fra Vålerenga, men laget er mest fornøyd med å ha beholdt kjernen i spillertroppen.

- For det første har vi ikke mistet noen spillere til andre klubber, og det er både svært viktig og en tillitserklæring. Petter (Kandre) har jeg ønsket meg fra jeg så han for Enga første gang for mange sesonger siden, og Kim (Lönn) presterte på et veldig høyt nivå mot oss over to kamper sist sesong. Begge to spiller med hjertet godt utenpå drakta og det verdsettes høyt for min del. I tillegg vet begge godt hvor buret står.

IMG 5913
Kenneth Lorentzen var hovedtrener i Sagene og førte laget til NM-finale i 2017. 

- INGEN KASTEBALL

Lorentzen som trente Sagene’s damelag til andreplass i serien og NM-sølv etter 3-4 tap mot Tunet i 2017, er dog usikker på hvor godt rustet Lyn er før seriestart mot Bygdø Monolitten om to uker.

- Vi har kommet sent i hall og har mer skadeproblemer enn ønsket, men sånn er det alltid og jeg opplevde jo noe av det samme med Sagene. Man må bruke de spillerne man har tilgjengelig og forsøke å få det beste ut av hver enkelt. Det er helt induviduelt hva som fungerer for hver enkelt spiller, og man blir ofte overrasket over hvor mye andre spillere vokser med mer ansvar og tillit. Derimot blir det garantert en utfordring og stor forandring for oss med effektiv spilletid også, men vi hadde ikke tatt steget til 1. divisjon hvis jeg trodde vi skulle bli en kasteball.

Det blir spennende å se hvordan Lyn vil klare seg, og uansett blir det morsomt med et nytt lag i nest øverste divisjon. Denne sesongen venter blant annet godbiter som «byderbyer» mot Vålerenga og Lillestrøm.