Avgjorde i sluttsekundene

7O8A6167
Vålerenga tuktet nykommerne Ull/Kisa onsdag kveld etter en spennende og svingende kamp, som avgjordes i sluttsekundene.


TEGLVERKSHALLEN: Potensielt storoppgjør i kveld mellom Vålerenga og Ull/Kisa. Lagene har møtt hverandre en gang tidligere i år, da vant Ull Kisa på hjemmebane 10-6. Kan Vålerenga svare på den i dag?

Det blir en del ta og føle på i starten av kampen, og det virker ganske rotete. Massevis av balltap og skudd fra alle mulige og umulige vinkler. Ull/Kisa åpner målkontoen med et knallhardt distanseskudd av Marcus Bergstrøm etter seks minutter. To minutter senere kommer Vålerenga og med to kjappe scoringer er de i ledelsen 2-1. Det samme kampmoduset skal gå til pause, men Ull/Kisa utlikner etter snaut fire minutter før pause til 2-2, som står til sirenen går.

Ull/Kisa får en drømmestart på midtperioden, bruker 29 sekunder på å ta tilbake ledelsen, 3-2. Det skal ikke vare lenge før Vålerenga utlikner med en rakett i nettet, 3-3. Vi får reprise på første periode for igjen er det hjemmelaget som scorer det neste, denne på en frekkis fra nærmest bak mål, i keeper og inn. Periodens siste mål kommer etter ti minutter og igjen er det like langt 4-4. Resten av perioden blir tilbake til løp og rot. En periode gjenstår, hva får vi i den.

7O8A6214
Ronnie Adolfsson og Ull/Kisa farlig frempå i kampen mot Vålerenga.
 

Vålerenga kommer best ut i siste periode, opp i ledelsen igjen 5-4 før det har gått tre minutter. Så faller lagene tilbake til løp og løp. Så får Ull/Kisa overtall, ikke så bra spill men utlikningen kommer, 5-5 midtveis. Det blir en kortvarig glede når Vålerenga på ny scorer, 6-5. Spillet bølger i høy fart, det er ingenting å si på tempoet nå men det blir altfor mye en og en. Ull/Kisa får et nytt overtall men denne gang klarer de ikke å bryte igjennom hjemmelagets forsvar. Det gjenstår halvannet minutt, det blir mye rot i bakre rekker hos Vålerenga nå og det utnytter gjestene til å utlikne nok en gang, 6-6.  Det ser ut til å gå mot straffer, men så får hjemmelaget overtall med 54 sekunder igjen. De spiller ikke bra men de pumper ballen så fort de kan mot Ull/Kisa-målet og etter mye rart der faller avgjørelsen. To sekunder før slutt får hjemmelaget lirket ballen i nettet og kan juble uhemmet. Det ender 7-6 i Teglverkshallen og poengene ble her de og.


Fra femte til første
Ull/Kisa har gått oppover i seriesystemet med rekordfart der de har rykket opp hver eneste sesong, fra 5. divisjon til 1. divisjon. De ligger på andreplass i landets nest øverste divisjon seks poeng bak serieleder Nor 92. Nykommerne har imponert stort i debutsesongen og på sikt håper de å ta enda et par skritt i seriesystemet.
– Hovedmålet i år er å etablere seg i 1. divisjon, og langsiktig er det å komme seg opp siste trinnet til eliteserien i 2020, sier trener Bjørn Egil Johnsen til Assisten.

Det så lenge ut til å bli poeng igjen mot de litt mer etablerte motstanderne, men helt på tampen forsvant poengene og det ble sesongens tredje tap.
– Det ble mye rot i dag, men det var ingenting å si på viljen. Det gikk bare litt fortere enn ferdighetene i dag. Det var surt å få en baklengs med bare to sekunder igjen, men sånn går det noen ganger. Vi kom hit idag med to rekker og to juniorer på grunn av at vi har en del skader, og vi har en litt for tynn stall foreløpig.

KAMPFAKTA Vålerenga-Ull/Kisa

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.