Siste dag av VM-kvalet

KRH 6614
Vi har fått ti VM-klare nasjoner etter gårsdagens kamper, og i dag skal ytterligere to nasjoner få muligheten å booke billetter til Finland i desember. Norge møter Russland der en av billettene ligger i potten.

18.00 Russland-Norge LIVE / SE KAMPEN


Norge klarte ikke å slå Slovakia i går og må belage seg på bronsekamp mot Russland, der det ligger en VM-billett i potten. Kampen starter klokken 18.00 ettersom Slovakia spiller TV-kamp mot Sveits. Ungarn slo Italia og skal spille plassingskamp mot Belgia i ettermiddag, mens Italia skal møte publikumsyndlingene Elfenbenskysten om å unngå bli sist i kvalifiseringen i Poprad. 


Kampen sendes også i dag på Amedias sportsplattform Direktesport som har kjøpt de norske rettighetene, og det ser ut til at den er tilgjengelig for de som har et gyldig abbonnement på vilkorlig Amedia-avis (aID), eller eventuelt må man kjøpe tilgang. Kampen er geo-blokkert på IFF:s Youtube-kanal for norske brukere. 

LES OGSÅ: Slovakia ble for sterke


Sveits sikret seg billett til VM i går med storseier over Belgia, og Russland slo Elfenbenskysten 42-0 og var med det klare for bronsekamp og muligheten for å ta seg til VM. Der venter som sagt Norge og det er tredje gang nasjonene barker sammen. Senest var i VM i 2010 i Finland der det ble norsk 11-6 seier. Sveits møter Slovakia i finalen i Poprad. 


Danmark og Sverige ble i går klare for VM, og danskene tok seg til VM med et måls(!) bedre målforskjell mot Estland som de spilte uavgjort mot forleden dag. Nå venter Polen for Estland i bronsekamp der en VM-billett ligger i potten.

I kvalifiseringen i Latvia er det ferdigspilt og der kunne Tyskland juble for seier over Spania og en plass i VM. Tsjekkia slo Latvia i finalen med 5-3 og kunne reise hjem som vinner av kvalifiseringen der. 

Ti nasjoner er klare for VM, to billetter ligger fortsatt i potten i Europa-kvalifiseringen, og de siste fire billettene skal det kjempes om i Asia om en måned.

VM-klare nasjoner: 

Finland (vertsnasjon)
Sverige
Tsjekkia
Sveits
Danmark
Slovakia
Tyskland
Latvia
USA
Canada

Dagens kamper:

09.00 Italia-Elfenbenskysten (plassering 7-8. plass)
12.00 Belgia-Ungarn (plassering 5-6. plass)
18.00 Russland-Norge (plassering 3-4. plass - vinneren til VM)

15.00 Sveits-Slovakia (finale)

19.00 Ukraina-Storbrittania (plassering 7-8. plass)
16.00 Slovenia-Island (plassering 5-6. plass)
13.00 Polen-Estland (plassering 3-4. plass - vinneren til VM)

10.00 Sverige-Danmark (finale)


Kampene fra kvalifiseringen kan følges på Floorball.sport eller streames på IFF:s Youtube-kanal.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.