Virus skaper trøbbel i VM-kval

KH 3589
Det mye omtalte (COVID-19) Coronaviruset skaper trøbbel også i innebandyverden. I dag ble det klart at Filippinene der Sleviks Ryan Halldén er en av de store stjernene må trekke seg fra VM-kvalifiseringen i Asia. 

 

Det blir ingen Ryan Halldén i VM-kvalifiseringen som starter den 2. mars i Thailand. I dag ble det klart at Filippinene må trekke laget da regjeringen der har innført reiseforbud til fire land allerede, og da tør ikke forbundet til de filippinske spillerne å risikere å ha spillere som må bli igjen i Thailand etter kvalifiseringen. Frötunas Christoffer Holland var en av de som skulle vært på plass i Thailand for kvalifiseringen, men må nå sitte skuffet hjemme i Sverige isteden.

– Det har vært dialog med det filippinske forbundet og diskusjoner, men nå har vi fått et endelig beskjed og det var selvfølgelig kjedelig. Vi har hatt det litt på følelsen at det kunne skje, så vi har ikke booket flybilletter og lignende, sier Holland til Innebandymagazinet. 

IFF har sammen med de andre nasjonene i Asia-Ocenia at kvalifiseringen skal gjennomføres så langt det lar seg gjøre, og det er allerede varslet tiltak som temperaturscreening av spillere, og IFF vil la nasjonene erstatte spillere som trekker seg fra deltakelse med spillere som ikke står på de så kalte 30-listen, grunnet den spesielle situasjonen skriver IFF på sin nettsider i dag. Både IFF og Thailands forbund følger nøye med på utviklingen og vil følge råd fra WHO (verdens helseorganisasjon) fremover.

VM-kvalifiseringen i Thailand går av stabelen 2-7. mars i Bangkok, og foruten vertsnasjonen skal Australia, Japan, Korea, Singapore, Malaysia og New Zealand kjempe om fire ledige VM-plasser. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.