Norge klare for VM!

KRH 9635
Norge er klare for VM for 13. gang etter at Russland ble beseiret i skjebnekampen i kvalifiseringen i slovakiske Poprad. 

 

Norge tar kommando om kampen omgående og russerne sliter mot bestemte nordmenn. Det norske laget har sine muligheter de fem første minuttene, men uten at omsette de. Da Russland endelig får løftet lag litt og får to store muligheter etter norsk slurv, kan isteden Norge kontre og Daniel Gidske sender Norge i føringen. Russerne får frislag i farlig posisjon, og hvorvidt det var med vilje eller ikke er uvisst, men Pavel Semenov og Aleksandr Avtushenko lurer ballen i mål i det som så ut som et misslykket forsøk bare halvminuttet etter. Det er litt kaotisk etter den russiske scoringen, og ingen av lagene klarer helt å få orden på spillet. Da smeller det fra Norge etter 11 minutter, Ole Mossin Olesen finner radarpartner Ole Martin Skau Jansson og Norge leder igjen. To minutter etter scorer Norge et meget pent mål, da Gidske med en tjuemeters pasning finner Mossin Olesen på blankt mål. Spillet åpner seg litt opp rundt kvarteret, men målene uteblir. Russerne byr på noen frekke varianter på frislag, og her må Norge passe seg. Norge presser på litt til og med to minutter igjen kan Gidske banke inn 4-1. Norge bruker et minutt på å øke ledelsen, igjen er det Mossin Olesen som scorer og sender de norske spillerne i garderoben med en solid ledelse. 

KRH 9458
Daniel Gidske var svært god i skjebnekampen mot Russland, her scorer han Norges første mål i kampen. 


Russene må ha mål for å blåse liv i kampen, og er aggressive i starten av midtperioden. Norge er ikke helt skjerpet og det er mange feilpass i starten av perioden, det gir Andreas Falkeid mye mer å gjøre de første minuttene enn han stort hadde i hele første perioden. Da Russland er nærmest en scoring er det allikevel Norge som kan øke sin ledelse. Firma Mossin Olesen og Skau Jansson kombinerer og sistnevnte får verdens enkleste oppgave å sette 6-1 for Norge i det syvende minutt. Så viser Norges tredjerekke seg frem for alvor og skaper flere muligheter, og russere lever farlig. Russerne har sine muligheter og da perioden er halvveis banker Vladimir Churkin inn en redusering etter et frislag. Spillet åpner seg litt opp og det er målsjanser begge veier, der begge keeperne får mulighet å briljere. Det tar en stund før det kommer en scoring, men da eksploderer det. Frederik Nilsen fyrer av fra distanse da ingen venter det, og ballen går rett i mål, ungguttens første scoring for Norge, fremspilt av Samuel Hellström som noterer seg for sitt første poeng. Landslagssjef Johnny Petersen tar timeout i samme slengen og er nok litt missfornøyd med at russerne fått en del muligheter i perioden. Russerne er langt fra ufarlige og gjør en god periode, men prikken over i mangler og det gjør at Norge vinner perioden og kan gå til pause med 7-2 ledelse. 

KRH 9699
Unggutten Frederik Nilsen hamret inn sitt første landslagsmål mot Russland. 


I den tredje perioden er det liten tvil om at Russland gjør et siste forsøk på å blåse liv i kampen, og krype nærmere i målprotokollen. Det skapes litt begge veier, men Norge er klare for å ri på resultatet og drar ned tempoet betydelig i kampen. Russerne kjemper og sliter for å skape noe og får sjansen i overtall etter åtte minutter. De skaper småfarligheter men det er stengt bak Falkeid. Akkurat da det norske laget er fulltallig ryker de på nok en utvisning og nå tar Russland ut målvakten og presser på. Det lønner seg, russerne reduserer etter meget pent spill. Russland tar timeout og gjør en siste kraftanstrengning. Med fem minutter igjen scorer de igjen og tenner med det et lite håp. Russland presser på, men det er Norge som scorer. Mossin Olesen kjemper i angrepssonen og finner til slutt Skau Jansson for ente gang i kvalifiseringen og målsniken scorer for tredje gang. Med drøyt to minutter igjen får Russland straffe som Churkin setter sikkert og det er 8-5. Russerne fortsetter å spille for en redusering, men tiden renner i fra de i en hastighet de norske spillerne er fornøyde med. Norge vinner 8-5 og er klare for VM i desember!


– Viser at vi er et bedre lag
Russland Pavel Semenov hadde tre assist i kampen mot Norge, der det tok litt tid før russerne våknet.
– Først vil jeg gratulerer med en plass i VM, men vi fikk en dårlig start i dag. Vi virket ikke klare og litt nervøse, og vi ga de for mye rom og gjorde for mange enkle feil, sier Semenov til Innebandyavisen. 

Russland var bedre med i den andre og tredje perioden, men sluttspurten holdt ikke. 
– Jeg er skuffet over at vi vi er treige og passive i forsvarsspillet i starten av kampen, men vi ble bedre utover kampen. Nå gikk vi glipp av vårt tredje mesterskap på rad, og det er kjipt.

Det ble en spesiell kamp for innebandynomanden som spilte i Harstad så sent som forrige sesong. 
–  Det var klart det var spesielt for meg å møte Norge, i og med at jeg spilte der forrige sesong. 

KRH 9836
Norges sisteskanse Andreas Falkeid sto en god kamp for Norge mot Russland.
 

Andreas Falkeid fikk tillit det norske målet i dag, og var en av banens beste aktører og reddet 21 skudd. 
– Fader, det er deilig at vi er klare for VM. I den første første perioden viste vi at vi er et bedre lag, men så virket det som de var bedre med halvveis i kampen. Vi ser ut som vi blir litt slitne etter tøffe kamper, sier Falkeid etter kampen. 

Han var fornøyd med at kunne bidra til at Norge for 13. gang skal spille VM. 
– Det var gøy at få bidra at vi tar oss til VM og det var gøy at få tillit fra landslagsledelsen i en sånn viktig kamp. Så det var gøy at få vise seg frem da man fikk sjansen i mål. 

Daniel Gidske sto frem som den stjernebacken han er da, og var Norges beste i dag uten tvil. 
– Vi gjør en virkelig god første period, og der viser vi tålmodighet og kvalitet. Så ser det ut som vi blir litt slitne utover kampen, og da får de momentum og er bedre med i kampen, sier Norges kaptein i mixed zone. 

KRH 9755
Norsk tredjeplass i Poprad betyr at det norske laget for 13. gang er klart for et verdensmesterskap for menn. 

Han er fornøyd med at Norge er klare for VM i Helsinki i desember måned. 
– Det er det vi kom hit for, og nå som vi klarte det får jeg si at det er "a job well done". Det er mange gode nasjoner som kommer underifra og som biter godt fra seg, og da vi har litt sykdom og litt skader i troppen, og en del som er hjemme som kunne vært med og bidratt, så ble det som det ble mot Slovakia i går som gjorde en meget god kamp mot oss. 

Landslagstrener Niklas Pålsson er fornøyd med starten på kampen fra det norske laget. 
– Jeg føler at vi treffer både taktisk og leser de alt de prøver seg på i den første perioden. De er litt bedre med utover kampen men vi har god kontroll føler jeg, sier en fornøyd Pålsson. 

Den svenske treneren er glad for å ha ført nabolandet til VM nok en gang. 
– Det var skikkelig godt. Vi gjør en god kamp og vi har en bra målvakt i Andreas Falkeid i dag som gjør mange viktige redninger. Det er vi godt fornøyde med. 

Russland-Norge 5-8 (1-5,1-2,3-1)
Arena Poprad, 187 tilskuere
0-1 (06.27) Daniel Gidske (Markus Lindgjerdet)
1-1 (06.54) Alexandr Avtushenko (Pavel Semenov)

1-2 (11.06) Ole Martin Skau Jansson (Ole Mossin Olesen)

1-3 (13.12) Mossin Olesen (Gidske)
1-4 (17.56) Gidske (Lindgjerdet)
1-5 (18.55) Mossin Olesen (Gidske)
1-6 (26.31) Skau Jansson (Mossin Olesen)
2-6 (30.08) Vladimir Churkin (Andrei Borodkin)

2-7 (34.26) Frederik Nilsen (Samuel Hellström)
U2 (48.08) Nilsen (spill med hånd)
U2 (50.16) Patrick Hjemgård (hardt spill)
3-7 (51.25) Churkin (Semenov) spill 6 mot 4
4-7 (55.05) Pavel Vorotkinov (Semenov) spill 6 mot 5
4-8 (56.51) Skau Jansson (Mossin Olesen)
5-8 (57.42) Churkin (straffeslag)
U2 (19.54) Valentin Saranskiy (slag) 

Skudd: 26-31 (3-14,11-10,12-7)
Dommere: Nabelek/Stengl (CZE)

KRH 9867

Norges lag fra start:

Andreas Falkeid


Christoffer Øistad, Daniel Gidske

Markus Lindgjerdet

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen

Kenneth Skistad, Martin Isnes Kvisvik
Mads Fossum Normann

Patrick Hjemgård, Sindre Bjerknes

Samuel Hellström, Ludvik Hansen
Marcus Hamrin
Erlend Bjerknes, Frederik Nilsen

På benken fra start: Markus Jelsnes (mv), Marius Pedersen, Kristoffer Bakke, Patrick Martinsen.

VM-klare nasjoner:


Finland (vertsnasjon)
Sverige
Tsjekkia
Sveits
Danmark
Slovakia
Tyskland
Latvia
USA
Canada
Polen
Norge

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.