I dag avgjøres U19-VM

46890468735 3cb5c60c09 z
(Foto: IFF)

Det er siste dag av U19-VM i Canada og i dag skal det avgjøres hvor medaljene og VM-gullet havner. Blir det et historisk gull for tsjekkerne mot Sverige?

20.00 Finland-Sveits (bronsefinale) SE KAMPEN / KAMPFAKTA

23.00 Tsjekkia-Sverige (finale) SE KAMPEN / KAMPFAKTA

Siste dag av U19-VM i den canadiske byen Halifax. Norge spilte ferdig natt til i dag, og under søndagen og natt til mandag skal de siste plasseringene fastsettes og ikke minst skal medaljer og VM-gull deles ut. 

Sverige hadde en dårlig start på mesterskapet og fikk juling av Tsjekkia i sin åpningskamp. I 5-1 seieren var Tsjekkia svært gode og seiler opp som favoritter til VM-gull i år, om de får fart på sakene sine som i åpningskampen. Tsjekkia er før finalen den eneste nasjonen som er ubeseiret i årets mesterskap, og kan ta et historisk gull. Bare Sverige (fem) og Finland (fire) har vunnet gull tidligere. Kun på damesiden har Sveits et gull på senior og et på juniornivå, på herresiden har enten Sverige eller Finland tatt samtlige gull. 

LES OGSÅ: Reaksjoner etter tapet mot Danmark


Finland som vant sist VM ble gruset av svenskene i semifinalen og møter Sveits i bronsefinalen. Sammen med Latvia, Slovakia og Danmark har de sikret seg plass i neste mesterskaps to beste grupper, der de sammen med årets vinner i B-VM gjør opp om VM-gullet i Tsjekkia 2021.

I B-VM gjør Slovenia og Tyskland i dag opp om en plass i de fire beste gruppene under neste VM. Fra før er det klart at Norge, New Zealand, Japan, Russland, Polen, Canada og USA ikke spiller i de to beste gruppene under neste VM. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.