Norsk tap og nedrykk

47018877384 4b9afb67ca z
(Foto: IFF)

Norge rykker ned fra A-divisjonen etter tap i naboduellen med Danmark i U19-VM i Canada. 


Kampen starter ikke uventet svært avventende, og det er uten tvil mye nerve i nabooppgjøret. Noen muligheter er det de første ti minuttene, men uten at målvaktene settes på de helt store prøvene. Norge ser ut å få litt kontroll på oppgjøret etter et kvarter, men da kliver danskenes store stjerne Mathias Glass frem og overlister Nicholay Halvorsen i det norske målet. Vondt blir værre med fem sekunder igjen av perioden da Glass finner Jonas Nordheim som ser til danskene kan ta med seg en tomålsledelse inn i garderoben.

LES OGSÅ: Reaksjoner etter tapet mot Danmark


Norge gjør noen endringer i formasjonene i starten av den andre perioden, men sliter med å skape det helt store mot danskene. Norge kjemper og sliter, men danskene står godt i forsvar og lar ikke de norske spillerne komme seg fremover. Med under fire minutter igjen av perioden får Nikolaj Mikkel Brixager øket ledelsen til 3-0, og ikke lenge etter øker danskene til 4-0. Norge gir ikke opp og Samuel Hellström reduserer til 4-1 rett etter.

LES OGSÅ: Sjekk Slettens godbit


Den tredje perioden er fem minutter gammel, da danskene øker sin ledelse til 5-1 etter en kontring. Akkurat som de to foregående periodene stanger Norge i en dansk mur, og klarer rett og slett ikke å sette nok tempo for å skape trøbbel for danskene. Etter tre strake tap virker selvtilliten å være på bunn og det ser ut til å trenges et mirakel for å snu oppgjøret. Kort tid etterpå øker danskene til 6-1 og Norge velger å ta timeout. Det hjelper lite, danskene holder rutinert på ballen så fort de får muligheten og lar tiden gå fra nordmennene. Norge presser på mot slutten og Frederik Nilsen reduserer to ganger i rask rekkefølge, og da Casper Sletten finner Nilsen som fullbyrder et ekte hattrick på 46 sekunder(!), er det 6-4 med halvannet minutt og litt nerve hos danskene. Dessverre for Norge blir det ingen flere scoringer og dansk seier med 6-4. KAMPFAKTA


Med det blir Norge nummer åtte i U19-VM og rykker ned fra A-divisjonen, Danmark blir nummer sju og beholder sin plass. Neste mesterskap blir VM delt opp i fire puljer, der de to beste gjør opp om VM-gullet og de øvrige to piljene gjør opp om plasser i de to beste gruppene. Norge blir nå plassert i en av de to nederste puljene, og skal i neste mesterskap i 2021 kjempe om en plass i hovedmesterskapet i 2023. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.