Tre strake tap

47018879274 7d877085e3 z
(Foto: IFF)

Det ble norsk tap mot Sveits i den siste gruppespillkampen, og nå venter nedrykkskamp mot Danmark natt til søndag. 


Sveits tok kommandoen i den siste sluttspillskampen, og de tok også ledelsen allerede etter tre minutter. Ledelsen doblet de i det niende minuttet, og så ut å ta en komfortabel ledelse med seg inn i garderoben. Norge ville det annerledes og Frederik Nilsen scoret etter en fin assist fra Daniel Svendsen og noen fine trekk i overtall fra det norske laget. Rett etter scoringen hadde Norge en eventyrlig mulighet å utligne, men Sveits slapp med skrekken og kunne gå til pause med 2-1 ledelse.

Sveits bruker bare halvannet på å uttøke sin ledelse. Halvveis i perioden dømmes det straffeslag, og Norge reduserer til 3-2 etter en leken zorrostraffe av Casper Sletten. Sveitserne bruker tre minutter på å samle seg til en ny scoring, og dessverre for Norge øker de enda en gang like etter. 5-2 og da ser det tøft ut for de norske gutta før den tredje perioden. 


Sveitserne har relativt god kontroll på oppgjøret i den siste perioden. Litt over halvveis kommer også 6-2 og Norge sliter. De norske spillerne kjemper så godt de kan for en redusering men det vil seg ikke. Med 0.2 sekunder igjen på klokken fastsetter sveitserne sluttresultatet til 7-2 og blir nummer to i gruppen bak Finland, og før Latvia.  KAMPFAKTA 


Med tre strake tap i gruppespillet venter nedrykkskamp mot Danmark natt til søndag, med kampstart midnatt norsk tid. I semifinalene blir det spennende når Finland får Sverige som motstander, og Tsjekkia møter Sveits.


Gruppe A
Finland-Latvia 9-2

Sveits-Norge

1. Finland - 6 poeng
2. Sveits - 4 poeng
3. Latvia - 2 poeng
4. Norge - 0 poeng


Gruppe B
Sverige-Danmark 15-5
Tsjekkia-Slovakia 7-3

1. Tsjekkia - 6 poeng
2. Sverige - 4 poeng
3. Slovakia - 2 poeng
4. Danmark - 0 poeng

Semifinaler (lørdag):
18.00 Tsjekkia-Sveits

21.00 Finland-Sverige