Sto opp bra mot Finland

47811006861 030b6a678a z
(Foto: IFF)

Norge sto opp bra mot de regjerende verdensmesterne Finland i ettermiddag, da andre dag av U19-VM i canadiske Halifax dro i gang.

Norge var først ut også den andre dagen i Halifax, og på motsatt banehalvdel sto de regjerende verdensmesterne Finland. Finnene åpnet kampen best og ledet også 1-0 etter den første perioden.  


I den andre perioden økte de ledelsen i overtall, men i det 15. minutt utnyttet Daniel Svendsen slurv i det finske forsvaret og reduserte til 2-1. Finland prøvde omgående å øke sin ledelse igjen, men da fant målvakt Christopher Aune Klungervik en ledig Frederik Nilsen, og Nilsen overlistet den finske målvakten og utlignet. Finnene brukte dog bare fire sekunder på å ta tilbake ledelsen, og da de også kunne øke til 4-2 i overtall på tampen av perioden, så det avgjort ut. 

Vondt ble verre da Finland kunne øke til 5-2 i nok et overtall, og fire sekunder etter kom også 6-2. Men Norge ga seg ikke og Joachim Trandum Terjesen brøt seg løs på kanten, trampet inn og banket opp 6-3 reduseringen rett etter. De norske gutta fortsetter å jobbe på og får betalt, for da perioden er litt over halvspilt får Bendik Austad stå ledig i slottet og banker en ny redusering. Gleden blir kortvarig da finnene får alt for mye rom og kan sette 7-4. Med mindre enn fire minutter igjen kommer også 8-4 for finnene, og da 9-4 kommer rett etter er det inget snakk om hvor poengene havner. KAMPFAKTA

Norge gjør en god innsats mot de regjerende verdensmesterne men det blir allikevel tap. I morgen venter Sveits i siste gruppespillskamp, med kampstart klokken 21.00 norsk tid.