Hadde ikke marginene med seg

KRH 6733
Norge hengte godt med mot Latvia i playoff-kampen i to perioder, men dessverre hadde latvierne marginene på sin side og er klare for kvartfinale. 

 

Norge henger godt med i starten av kampen, og har et spillemessig overtak uten at det resulterer i noen store målsjanser. De største sjansene har Latvia den første halvdelen, og stort sett da Norge slurver eller gjør dårlige valg, og latvierne kan kontre. Thea Ekholt gjør et par kvalifiserte redninger før hun må kapitulere i det 14. minutt da ballen virkeligen ikke spretter Norges vei,og Julija Rozite sender latvierene i føringen. Latvia løfter laget noe etter scoringen, og da får endelig Norge kontre og etter 17 minutter forserer Rikke Ingebrigtsli Hansen opp langs kanten, finner Hildegun Holm ledig i slottet og sistnevnte setter utligningen. Latvia ryker på en utvisning kort tid etter og da kan Ingebrigtsli Hansen banke Norge opp i ledelsen. Den ledelsen holder de til pause, og får starte andre periode i overtall. 

KRH 6510
Det ville seg ikke for Norge mot Latvia i playoff-kampen og de norske jentene må nå ut i plasseringsspill. 


Norge starter midtperioden i overtall men foruten en stor mulighet, er det et overtall som er dårlig utnyttet av Norge. Det er langt jevnere nå enn det var i den første perioden, og begge lag har sine muligheter. Så kommer utligningen fra Latvia etter ni minutter. Norge får overtall direkte etter scoringen og da roter Latvia ballen i mål og tar føringen igjen. Latvia bruker under minuttet på å utligne, og da tar de også ledelsen av bare farten da Elizabete Pavlovska setter Latvias fjerde scoring. Norge gir seg ikke og skaper flere sjanser på tampen av perioden, men må tusle i garderoben et mål bak i protokollen.


KRH 6675
Rikke Ingebrigtsli Hansen scoret to ganger og la opp til en scoring mot Latvia, her etter 6-4 reduseringen sammen med Sandra Craig og Marie Wolf. 

Norge får en marerittstart på den tredje perioden da Latvia scorer to ganger før det er spilt to minutter. Norge gir seg ikke og Eline Dagestad prikker tverrliggeren minuttet etter scoringen, nære for Norge som ikke har marginene med seg akkurat nå. Norge kriger godt i undertall litt senere i perioden, og rett etter kan Ingebrigtsli Hansen gi Norge kontakt i protokollen da hun på egen hånd setter 6-4 reduseringen. Det er stillingskrig nå og med fire minutter igjen tar Norge timeout, og tar ut målvakten. Det blir dessverre litt for dårlig tempo og dårlig presisjon på det som skjer på slutten og Latvia kan juble for avansement til kvartfinale mot Sveits. For Norge venter plasseringsspill om 9-12. plass og vi starter sannsynligvis mot Australia i morgen. 
Latvia-Norge 6-4 (1-2,3-1,2-1)

La Riveraine, 105 tilskuere

1-0 (13.30) Julija Rozite (Laura Gaugere)
1-1 (17.01) Hildegun Holm (Rikke Ingebrigtsli Hansen)
U2 (17.52) Paula Matisone (slag)

1-2 (18.26) Ingebrigtsli Hansen (Emma Lunde) spill 5 mot 4

U2 (20.00) Kristiana Gravite (slag)

2-2 (28.42) Grapena Simona (Elizabete Pavlovska)
U2 (30.07) Pavlovska (låsing av kølle)
2-3 (31.40) selvmål - spill 5 mot 4
3-3 (32.35) Simona (Liba Daija Mikova)

4-3 (34.15) Gaugere (Simona)
5-3 (40.19) Pavlovska (Gaugere)

6-3 (41.42) Simona (Rozite)
U2 (46.04) Martine Simonsen (slag)
6-4 (48.39) Ingebrigtsli Hansen (ua)
Skudd: 26-19 (6-7,13-6,7-6)
Dommere: Lin/Teo (SGP)

Norges lag fra start:

Thea Ekholt

Hanne Winther, Eline Dagestad

Sofie Kristiansen

Rikke Ingebrigtsli Hansen, Heidi Rød


Julianne Bakka, Marie Wolf

Emma Lunde

Marie Gundersen, Martina Hall


Sandra Craig, Lene Benkø

Anette Marie Berg

Hildegun Holm, Kine Hedlund Eriksen

På benken fra start: Maiken Ellis, Martine Simonsen, Mari Kristiansen, Kamilla Blekkan


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.