Norsk seier mot Estland!

image.png
Norge fikk god start på verdensmesterskapet i Sveits, da de slo Estland i åpningskampen i ettermiddag. 

 

Norge starter godt og har et par muligheter, før Marie Gundersen er distinkt og gir Norge ledelsen etter to minutter. Norge har et solid grep om kampen men Estland viser til tider at de er giftige. Norge har de fleste sjansene i den første perioden, men det siste halvminuttet smeller ballen i stolpen bak Thea Ekholt og Norge slipper med skrekken. 

KRH 2326
Sofie Kristiansen scoret hattrick for Norge og fikk en kjempestart på verdensmesterskapet. Her sammen med rekkekompisene Rikke Ingebrigtsli Hansen og Hildegun Holm. 


Det er lavt tempo i starten av den andre perioden, Norge styrer spillet men de store sjansene uteblir. Norge har en god del mesterskapsdebutanter og det er til tider litt strøm i køllene i La Riveraine. Norge har som i den første perioden et solid overtak, men scoringene uteblir. Da blir det tungt da Estland får overtall og akkurat da overtallet er over hamrer Kristi Rickberg inn utligningen. Norge bruker 13 sekunder på å ta ledelsen igjen da Sofie Kristiansen kriger inn ballen. Bare tre minutter senere kontrer Norge og Rikke Ingebrigtsli Hansen kan øke ledelsen til to mål, ledelsen tar de med seg inn garderoben. 

KRH 2313
Det tok litt tid før det løsnet for Norge, men til slutt rant det i vei og det ble norsk seier. 


Norge slipper med skrekken i starten av kampens siste periode, ballen smeller i stolpen nok en gang og Ekholt varter opp med flere gode redninger. Da er det godt at Gundersen er på scoringshumør og setter sitt andre for dagen og Norges fjerde. Gleden blir kortvarig da Kati Kütisaar reduserer kort tid etter. Begge lag ryker på hver sin utvisning og da viser Norge opp pent spill. Ingebrigtsli Hansen og Kristiansen kombinerer, og sistnevnte hamrer inn 5-2. Reprisen kommer omgående, men denne gang er Kristiansen litt mer heldig da hun «mister ballen» i nettet. Estland reduserer med under fem minutter igjen etter kontring. Norge øker sin ledelse etter pent spill av Gundersen, som serverer Emma Lunde på åpen kasse med under minuttet igjen. Estland bruker bare ni sekunder på å redusere, men det blir også kampens siste scoring. Norsk seier med 7-4 og en god start på mesterskapet i Neuchatel. 

I morgen venter Danmark for Norge i det som blir en skikkelig nøkkelkamp etter dansk og norsk seier i dag. Kampen starter klokken 18.00 og den kan du se eller følge her på Innebandyavisen i morgen. Estland-Norge 4-7 (0-1,1-2,3-4)
La Riveraine, 164 tilskuere

0-1 (02.01) Marie Gundersen (Emma Lunde)
U2 (12.29) Sandra Craig (obstruksjon)
U2 (31.55) Martina Hall (obstruksjon)
1-1 (34.01) Kristi Rickberg (Meelike Teresmaa)

1-2 (34.14) Sofie Kristiansen (Hildegun Holm)
1-3 (37.01) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Holm)
1-4 (44.29) Gundersen (Hall)

2-4 (45.43) Kati Kütisaar (Reti Vaart)
U2 (49.26) Julianne Bakka (obstruksjon)
U2 (50.34) Liina Luih (slag)
2-5 (50.51) Kristiansen (Ingebrigtsli Hansen) spill 4 mot 4
2-6 (51.11) Kristiansen (Ingebrigtsli Hansen) spill 4 mot 4
3-6 (55.28) Edith Pärnik (Kütisaar)
3-7 (59.10) Emma Lunde (Gundersen)
4-7 (59.19) Pärnik (Luih)

Skudd: 24-25 (9-8,5-8,10-9)
Dommere: Kirjonen/Sirkka (FIN)

Norges lag fra start:

Thea Ekholt

Marie Wolf, Julianne Bakka

Anette Marie Berg

Martine Simonsen, Kine Hedlund Eriksen

Hanna Winther, Eline Dagestad

Sofie Kristiansen

Rikke Ingebrigtsli Hansen, Hildegun Holm

Sandra Craig, Lene Benkø

Emma Lunde
Marie Gundersen, Martina Hall

På benken fra start: Maiken Ellis, Kamilla Blekkan, Mari Kristiansen, Heidi Rød

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.