– Godkjent pluss

KRH 7635
Det norske landslaget landet på Gardemoen i ettermiddag etter en drøy uke i Polen og VM-kvalifisering. En kvalifisering og andreplass, som får klart godkjent av Innebandyavisens ekspert. 

 

Det norske laget vant de to siste kampene i kvalifiseringen over Frankrike og Danmark og så til at det blir VM-tur i desember. Vår ekspert Petter Alexandersen er fornøyd med måten Norge fremsto under kvalifiseringen som ble avsluttet søndag kveld. 

– Uten tvil godkjent pluss, man gjør strengt tatt jobben kom dit for å gjøre og kommer til VM gjennom å vinne to av tre kamper. Målet var å vinne de to kampene, og det klarte man og kontrollerte hele kampen mot Danmark. Vi gjør også en bedre kamp mot Sverige enn på lenge, første halvdel der er bra før man går tom for krefter, sier Alexandersen til Innebandyavisen.

LES OGSÅ: Norge til VM!

Alexandersen er imponert over flere av de som debuterte så sent som i november, og måten de viste seg frem på under kvalifiseringen i Polen.

– Det er veldig mange ungjenter som har vist seg frem positivt. Rikke Ingebrigtsli Hansen, Sofie Kristiansen og Eline Dagestad scorer alle målene i den viktigste kampen vi har. Marie Wolf ser ut å ha roen bakerst og ser ut som hun spilt på landslaget i fem år. Rikke Ingebrigtsli Hansen blir kåret til Norges mest verdifulle spiller, full fortjent. Hanne Winther har hatt et langt opphold med tur til Bali og har vært fantastisk både i eliteserien og i Gdansk etter comebacket. Thea leverer godt i målet, der hun har tatt klare steg siden VM sist og har vært så god som det kreves internasjonalt. 


LES OGSÅ: Høydepunkter og reaksjoner 

Både på det taktiske og mentale planet virket de norske jentene godt forberedt. 

– Vi følger gameplan mer enn vi gjort før, den er litt klarere enn tidligere og den følgte spillerne og da ble det bra. De etablerte viser at de har vært med tidligere og lar seg ikke å stresse mot danskene, og jeg er imponert over at innstilingen hvordan vi leverer mot Danmark, selv om vi før kampen vet at vi mer eller mindre er klare for VM. 


LES OGSÅ: Topper den norske statistikken

Norge kommer bli trukket i gruppe C eller D etter en svak plassering de siste mesterskapene, der vi kan få møte Danmark, Estland, Japan, Singapore, Thailand, Australia, Canada eventuelt USA. 

– Det skal bli spennende å se trekningen 14. februar, og hvem vi møter i gruppespillet og så hvem vi kan risikere møte i playoff. Som jeg ser det blir det interessant å se hvordan det blir denne gang der vi kan få spille på oss litt selvtillit i gruppespillet før det blir tøffere i playoff og en eventuell kvartfinale. Nå kan vi kanskje få spart litt krefter i gruppespillet og ikke minst at flere kommer til playoff med selvtillit. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.