– Hva er det dere driver på med?

illustrasjon2174
Innebandysporten har sjelden vært redd for å gjøre endringer for å drive idretten fremover og til det bedre, og annehvert år blir det foretatt endringer, noen gang små og andre ganger større. I dag offentliggjordes en ny endring,  som dog møter stor motbør i innebandymiljøet.


Fra og med neste sommer skal ikke grepet på innebandykøllene tilhøre noen annen produsent enn kølleprodusenten som har produsert resten av køllen. Det vil si at samme regler som i dag gjelder for blad og skaft, også gjelder grepet eller griptapen som det også kalles.

Det har gitt sterke reaksjoner i innebandymiljøet, der mange benytter andre produsenters køllegrep, eller til og med grep fra andre idretter som eksempelvis tennis. Det finnes også egne produsenter, og flere butikker har de siste sesongene gitt sine kunder muligheten å kjøpe egne grep. Ved overtredelse med dagens regelverk vil det bety at spilleren får kampstraff om det oppdages, og laget til synderen må spille undertall i fem minutter. En tilsynelatende hard straff for noe som ikke potensielt kan gi skader grunnet modifikasjoner eller skader sportens rykte. 

Det internasjonale forbundet som rullerer ut den nye regelen fra juli 2020, og etter en overgangsperiode på en sesong setter regelen i full kraft året etter i 2021, har allerede fått kritikk for endringen innrømmer IFFs generalsekretær John Liljelund i et intervju med Innebandymagazinet. 


I samme intervju forklarer Liljelund at det er kølleprodusentene som har foreslått endringen, og at IFF ikke så noe i veien for å godkjenne forslaget. Men reaksjonene lot altså ikke vente på seg. 
– Vi har allerede fått en epost der de spurte «Fucking hell, hva er det dere driver på med?». Men vi anser det som bølger og ikke storm i et vannglass. Du får spørre produsentene hvorfor de ville gjennomføre endringen. Men det er jo et selvfølge at de har et foretningsinteresse som ligger bak, man ønsker å øke salget, sier han til Innebandymagazinet. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.