VM-blogg Praha

byline svv kent tekstfoto byline svv rune tekstfoto

Følg med på det som skjer under VM og bak kulissene i Praha. Våre utsendte gir dere noen unike innblikk fra turneringen i Tsjekkia.

Hjem til Norge igjen

KH 8322
VM er over og vi kan begynne å tenke på hjemreisen. Det har vært fine dager i Praha, med herlige publikumskamper og alt jevnere kamper. Det er kanskje ikke alle resultater som tilsier det, men har man vært på plass og sett kampene, så ser man den positive utviklingen.

Vi fikk oppleve tidenes mesterskap på plass, og vi fikk oppleve et norsk landslag som viste at den harde jobben begynner å gi resultater. Nå gikk ikke resultatene vår vei denne gang, men kanskje de vil det om to år.

Mesterskapet var kanskje det siste vi fikk se av legender som Mika Kohonen, Ketil Kronberg, Matthias Hofbauer og Mattias Samuelsson. Det er tvilsomt at noen av de er på plass i Helsinki om to år som spillere. Men nye legender er kanskje allerede i gang med å bygge seg opp et navn.  

Arrangørene så til at vi knuste det ene publikumsrekorden etter hverandre, og laget en herlig atmosfære på de aller fleste kampene i mesterskapet. Vi kommer nok å huske dette mesterskapet som det aller beste i lang tid, det er mye som tyder på det. 

Veskene er pakket og turen til flyplassen er bare en times tid unna. Nå vender jeg og min fotograf Rune hjemover, der det blir noen dager med pust i bakken før fokus er hundre prosent tilbake på kampene hjemme i Norge. Håper dere er fornøyde med det vi har levert her fra den tsjekkiske hovedstaden, for det føler vi at vi selv at vi kan være. 

//Kent

For en innebandyfest

KH 7390
Ti tusen tilskuere, to høylytte supportergjenger, tøffe dueller og spenning helt inn til siste touch på ballen. Semifinalen mellom Sverige og Sveits hadde alle de der parameterne man ønsker. Supporterne slites mellom håp og fortvilelse, media har skrevet ferdig rubrikkene og alle tror at nå kan det ikke skje stort mer. Men først etter spilleforlengelse og straffer var det over, og akkurat som for ti år siden var det Sverige som gikk videre, til sin 12. strake VM-finale. 


Sett til kvaliteten vi får på finalen, så tror jeg det kanskje var best sånn. Men i gangene svor flere av IFF-delegatene, kunne det ikke bli forandring i toppen for en gangs skyld? 

KH 7912

For min egen del ble jeg litt overrasket over motstanden Sveits ga svenskene. For kvaliteten på spillet til sveitserne var langt mer klinisk enn mot Norge i kvartfinalen, og flere av spillerne som var relativt anonyme da var plutselig best på banen. 

For vår egen del uteble festen litt, nedtur med tap for Latvia gjorde sitt på humøret, men humøret svinget jo heldigvis oppover utover kvelden med innebandyfest i O2 Arena. 

Nå venter siste økt, med tre kamper på rekke og rad før vi kan slippe ned skuldrene og begynne å glede oss til å vende tilbake til et vinterkledd Norge. 


Han der Dudovic

KH 5561
Michal Dudovic hos Slovakia leder poengligaen i VM, og det gjør han med god margin. Med 21 poeng (9+12) er han seks poeng foran nummer to som er Valtteri Viitakoski. Finsk-canadieren har forøvrig gode gener, faren har spilt kamper for Calgary i NHL. Ti poeng bak Dudovic ligger beste spiller fra toppfire-nasjonene, og det er ingen overraskelse at det er Alexander Galante Carlström som har banket inn ni mål på fire kamper så langt i VM. Beste nordmann finner vi på 20.plass, Ole Mossin Olesen har gjort ni poeng (4+5) på fem kamper i VM. 

1. Michal Dudovic (SVK) - 6+12 - 21 poeng 

2. Valtteri Viitakoski (CAN) - 8+7 - 15 poeng
3. Martin Kubovic (SVK) - 6+6 - 12 poeng
4. Filip Conka-Skyba (SVK) - 10+1 - 11 poeng
5. Alexander Galante Carlström (SWE) - 9+2 - 11 poeng


KH 5516
Michal Dudovic (til venstre) er en severdig spiller, her etter en duell i rundvant mot Latvia.


Dudovic er forøvrig bare 19 år gammel men har allerede rukket å spille 30 landskamper for Slovakia, der det har blitt smått imponerende 51 poeng (25+26). Unggutten fra Kosice spiller i den sveitiske ligaen i toppklubben Wiler-Ersigen til daglig. 

Slo publikumsrekorden

KRH 6911106.694 tilskuere hadde sett VM etter seks dager i Praha. Det er ny rekord, for rekorden fra VM i 2014 var på 104.445 tilskuere. Med tre dager igjen kommer arrangørene sette et meget flott publikumsrekord totalt for turneringen, for allerede i dag kan man plusse på 1124 tilskuere fra dagens første oppgjør og det er nok samme tall i dagens andre kamp her i Arena Sparta, og da får man ikke glemme at det er to kvartfinaler i ettermiddag som skal spilles i O2 Arena.  

De tsjekkiske arrangørene har gjort en stor jobb før dette mesterskapet, og viser at man må både satse og jobbe hardt for å oppnå magiske publikumstall.

KRH 7029
Maskot(ene) Floorian har jobbet godt under mesterskapet i Praha med å dra opp stemningen, en av mange flotte detaljer fra arrangørene. 


Hele mesterskapet har vært en fest, og det er store dimensjoner på det meste. Alt fra fasiliteter til maskoter og arrangement rundt kampen er meget godt utført. Det er planlagt ned i minste detalje, og er det noe som ikke fungerer som man ønsker har man raskt ordnet problemene, som da Norges lagguide ble med Patrick Hjemgård på legevakten, dukket det øyeblikkelig opp en reserveguide. Har kampene vært litt daffe og lite underholdene har maskot(ene) Floorian jobbet ekstra hardt.

Terningkastet på dette mesterskapet sprenger terningen, for det er liten tvil om at dette er verdensmesterskapet som kommer å gjøre de fleste etterfølgende mesterskapene en «nedtur» rent organisatorisk.

75 landskamper for kapteinen

KRH 6083
Daniel Gidske rundet 75 landskamper i gårsdagens playoff-kamp mot Australia. Landslagskapteinen debuterte på landslaget i 2010, og har vært fast inventar siden den gang, og i det siste har han også vært ubestridt kaptein på laget. Mullsjö-backen er uten tvil en viktig brikke i ettermiddagens kvartfinale mot Sveits. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.