Sveits vant foran rekordpublikum

KRH 0299
Det ble ingen medalje for Tsjekkia, men vertnasjonen sto for et fantastisk mesterskap og krønte det med publikumsrekord for en innebandykamp i bronsefinalen. 


16.112 lyder publikumsrekorden på i en innebandykamp etter dagens bronsefinale, etter at rekorden fra VM-finalen fra 1996 ble gruset. Kanskje kan det bli flere tilskuere på VM-finalen som starter om noen øyeblikker, der et helt fantastisk mesterskap går mot slutten. 


LES OGSÅ: Norge avsluttet med seier


Tsjekkia klarte ikke å rå på Sveits i bronsefinalen. Sveitserne startet best og ledet med to mål før Tsjekkia våknet og reduserte rett før den første pausen.

KRH 0769
16.112 tilskuere så bronsefinalen i O2 Arena. Her jubler Tim Braillard og Claudio Laely for sveitsisk scoring. 

I midtperioden var det Tsjekkia for alle pengene og da kom også utligningen, før Sveits på tampen tok ledelsen igjen i overtall. Tsjekkias dyktige back Patrik Suchanek som til daglig spiller i Helsingborg følte at kampen ble avgjort på slutten. 

– De to første periodene var det veldig jevnt, og vi hadde momentum i den andre perioden, så det var synd at de tog ledelsen rett før slutt der i overtall, sier Suchanek til Assisten.

KRH 0317
Patrik Suchanek hyller de tsjekkiske fansen etter dagens tap for Sveits.


I den tredje perioden økte Paolo Riedi sveitsernes ledelse allerede etter seks minutter. Noen flere scoringer ble det ikke og sveitserne kunne juble for bronse. Suchanek hyller fansen etter dagens kamp som skapte en fantastisk innramning.
– Vi visste at vi hadde gode fans, men i dag var de ypperlige og pushet oss, så i dag får takke de for støtten. Nå blir det halvannen uke med kampfri før det er kamper i SSL igjen, sier en litt sliten tsjekker.

LES OGSÅ: For en innebandyfest

Mesterskapet har vist at det blir tightere kamper og Suchanek ser en positiv utvikling hos de andre nasjonene. Tsjekkia holdt på å miste kvartfinalen etter en dårlig start på gruppespillet.
– Absolutt, vi må være godt forberedt til alle kamper og spiller man ikke på sitt toppnivå så kan man fort tape kampene. Så det har vært en veldig positiv utvikling de siste årene. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.