Wow, for et drama!

KRH 9788
Sverige så ut å gå mot en komfortabel seier i sin semifinale mot Sveits, men den gang ei, for det måtte straffer til.

 

Det er jevnt i den første periode av semifinalen mellom Sveits og Sverige. Svenskene har et lite initiativ men Sveits er langt fra ufarlige. Robin Nilsberth sender Sverige i føringen i det niende minutt, men sveitserne utligner i det 16. minuttet da Jan Zaugg stormer frem på kanten og prikkskyter inn 1-1. Flere scoringer blir det ikke foran de 10267 fremmøtte i den første perioden. 

LES OGSÅ: Norge møter Danmark i morgen


Den andre perioden er seks minutter gammel da Nilsberth scorer igjen. Bare 46 sekunder senere er Kim Nilsson fremme på en retur og øker til 3-1, og det ser mørkt ut for Sveits. Men Luca Graf banker inn 3-2 reduseringen fra distanse med fem minutter igjen, og nå ser Sveits ut å fått troen og truer svenskene. For en siste periode vi vil få i O2 Arena!

KRH 9749
Her sender Rasmus Enström Sverige til VM-finale, med et skudd bare såvidt forbi Patrick Eder.

LES OGSÅ: Finland til VM-finale!


Sveits sjokkstarter med scoring etter 45 sekunder signert Patrick Mendelin. Nå er det keeperne som dominerer, både Johan Rehn og Pascal Meier varter opp med redninger i verdensklasse. Da Rehn endelig kapitulerer er det Mendelin som sender Sveits i ledelsen med tre minutter igjen, og nå koker det i O2 Arena. Men svenskene gir seg ikke og med under to minutter igjen banker Albin Sjögren ballen i nota bak Meier og ser til at det står 4-4 etter full tid.

KRH 9324
Sveits ga virkelig Sverige kamp om finaleplassen. Her jubler Luca Graf og Sveits for 3-2 reduseringen.


I spilleforlengelsen har begge lag sjanser, men det går til straffekonkurranse. Der har svenskene overtaket hele veien, men jobber seg tilbake og da Rasmus Enström skal ta den tiende og siste straffen kan han sende Sverige til VM-finale. Nervøst ser publikum verdensstjernen sakte men sikkert gå forover, og så skjer det, Enström finner nettmaskene og sender Sverige til VM-finale mot Finland i morgen.

LES OGSÅ: Spenning inn i det siste


En heroisk innsats av Sveits er ikke nok, og gullfavorittene kan puste lettet ut etter å måtte kjempe for billetten til finalen.