Finland til VM-finale!

KRH 8836
Tsjekkia kjempet så godt de kunne, men Finland hadde bestemt seg for å skaffe seg en plass i VM-finalen. 

Det er langt fra noen voldsomt underholdende første periode i O2 Arena. Tsjekkia kjemper godt og finnene sliter med å finne de store lukene på vertsnasjonen. Det drøyer til det 12. minutt før det åpner seg litt opp da Ville Lastikka setter opp Joonas Pylsy som sender finnene til himmels. Flere scoringer blir det ikke i åpningsperioden. 


KRH 8796
Finland hadde god kontroll på Tsjekkia i dagens semifinale. 


I den andre perioden tar finnene litt mer kontroll over forestillingen, og de tsjekkiske angrepene kommer med lengre intervaller. I det 13. minutt smeller det bak Lukas Soucek igjen, da Mikko Leikkanen får ladet kanonen. Vondt blir verre fem minutter senere da Pylsy får åpen gate og kan prikkskyte inn 3-0 ledelsen. Flere scoringer blir det ikke å da Finland bruker de siste minuttene på å holde ballen i egen sone blir det øredøvende buing fra tilskuerne O2 Arena.

KRH 8869

Joonas Pylsy og Peter Kotilainen jubler for scoring i mot Tsjekkia. 

Den tredje perioden starter med et lite press fra det tsjekkiske laget, og da de får et frislag foran kassen i det åttende minutt eksploderer O2 Arena. Matej Jendrisak sett ballen forbi den finske muren og Eero Kosonen, og det er redusering. Finnene skjelver litt, men da Miko Kailiala setter 4-1 er alt som det skal være. 5-1 kommer av bare farten og selv om Tsjekkia reduserer til 5-2, blir det finnene som tar seg som første lag til VM-finalen med 7-2, etter to scoringer i tom kasse.