Spenning inn i det siste

KRH 7875
Det ble som ventet tett og jevnt for Norge mot rivalene Latvia i dagens kamp i plasseringsspillet, i en kamp som måtte avgjøres på straffeslag. 

 

Norge starter best og tar ledelsen etter tre minutter da Ole Mossin Olesen finner Ole Martin Skau Jansson ledig i slottet. Norge fortsetter å ha kontroll på begivenhetene et par minutter til, men så blir det litt rotete i eget forsvar og det utnytter latvierne og utligner i det syvende minutt. Latvia har et skudd i tverligger halvveis, men det ser ut å vekke nordmennene som spiller bedre utover perioden. I det 13. minutt kommer også det norsk scoring, da Christoffer Nilsson på egen hånd banker 2-1 i nota bak den latviske keeperen. Et par minutter dirrer tverliggeren til Andreas Falkeid igjen, men selv om begge lag har sine sjanser på slutten av perioden blir det ingen flere scoringer.

KRH 7850
Ole Martin Skau Jansson var første målscorer i kampen mot Latvia. 


Starten av den tredje perioden er Latvia klart best. Da er det godt at Andreas Falkeid er godt med i kampen, og sisteskansen storspiller første halvdel av perioden. Først i det 11. minutt må han kapitulere da Klavs Jansons bryter inn og finner en luke og utligner Norges ledelse. Bare halvannet minutter Norge tilbake i ledelsen da Henrik Fredriksen banker inn 3-2 fra distanse. De skaper flere farligheter etter scoringen men det er Latvia som er det førende laget, men uten at de skaper det helt store mot det norske målet.

KRH 7874
Som vanlig tett og jevnt mellom Norge og Latvia. Her jubler Janis Rajeckis, Toms Bitmanis og Edzus Cerins for latvisk scoring.


Det latviske presset fortetter etter pause og nå er Norge virkelig på hæla. Latvia får et mål bortdømt etter fem minutter, og Norge må høye seg mange hakk nå. Det gjør de ikke og isteden kan Latvia utligne etter seks minutter. Men gleden blir kortvarig det kommer litt magi fra Ketil Kronberg som finner Patrick Hjemgård i slottet som scorer sikkert. Norge litt bedre med etter scoringen men presisjonen og konsentrasjon er til tider litt under hva vi ønsker. Da er det bra at Hjemgård er pålogget, snapper opp en retur fra et latvisk skudd og avanserer oppover banen og banker ballen i krysset til norsk 5-3 ledelse. Latvia bruker halvminuttet på krype opp i ryggen på Norge, og nå er det nerver hos begge lag. Norge tar timeout med fire minutter igjen og prøver å roe ned litt. Det hjelper lite for Kovalevskis setter sitt tredje mål få sekunder senere, 5-5 og nå koker det i Arena Sparta. Både Latvia og Norge har sjanser på tampen men det blir spilleforlengelse.

KRH 8270
Patrick Hjemgård scoret to ganger i den tredje perioden, men Norge klarte ikke å stenge kampen.
 

Straffekonkurranse
Det er liten tvil om at det er nervøse spillere på begge lag da spilleforlengelsen er i gang. To relativt passive lag tar ikke en eneste sjanse før det åpner litt opp halvveis i spilleforlengelsen, men det er sjansefattig i Arena Sparta nå. Det blir ingen scoringer og straffeslag må nå skille nasjonene. 

Der bommer Latvia på sin første, det gjør Ole Mossin Olesen også. Latvia bommer også på sin andre straffe, det gjør Ketil Kronberg også. Artis Raitums setter sin og gir Latvia ledelsen, og da Daniel Gidske bommer Norges tredje ser det mørkt ut. Heldigvis bommer Latvia og Sindre Bjerknes kan ordne balanse i regnskapet, han misser og nå kan Latvia avgjøre. Det gjør Klavs Janssons og Norge får spille om 7. plassen i morgen. 

 

Latvia-Norge 6-5 (1-2,1-1,3-2,0-0) *etter straffekonkurranse
Arena Sparta, 575 tilskuere
0-1 (02.45) Ole Martin Skau Jansson (Ole Mossin Olesen)

1-1 (06.30) Janis Rajeckis (Artis Raitums)

1-2 (12.36) Christoffer Nilsson (ua)

U2 (16.22) Atis Blinds (ulovlig dytt)
U2 (26.54) Ketil Kronberg (obstruksjon)

2-2 (30.40) Klavs Jansons (Raitums)
2-3 (32.15) Henrik Fredriksen (Kronberg)

3-3 (46.09) Rolands Kovalevskis (Peteris Trekse)
3-4 (47.20) Patrick Hjemgård (Kronberg)
3-5 (52.24) Hjemgård (ua)
4-5 (53.01) Kovalevskis (Peteris Trekse)
5-5 (55.58) Kovalevskis (A. Rajeckis)

Skudd: 31-15 (12-9,11-2,8-4,0-0)
Dommere: Söderman/Boström (SWE)


Norges lag fra start:

Andreas Falkeid

Christoffer Øistad, Mads Fossum Normann

Markus Lindgjerdet

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen


Henrik Fredriksen, Daniel Gidske

Ketil Kronberg

Patrick Hjemgård, Sindre Bjerknes


Patrick Martinsen, Ludvik Hansen

Andreas Næss Valbye
Robin Norstrøm, Christoffer Nilsson


På benken fra start: Markus Jelsnes (mv), Sindre Buraas, Marius Pedersen, Martin Isnes Kvisvik