– Revansjelystne

7O8A6866
Markus Lindgjerdet og de norske spillerne er revansjelystne etter sjetteplassen i sist VM. Nå venter SSL-profilens andre verdensmesterskap for Norge, som starter om ti dager i Praha.

Sist VM var han en joker og relativt ukjent som spiller i Örebro. Etter et godt mesterskap for Markus Lindgjerdet i Riga og flere gode landskamper og en alt større rolle i SSL er han langt i fra ukjent nå, og står frem mer og mer som en nøkkelspiller for det norske laget etter 28 poeng (18+10) på 27 landskamper.

– Det klart at det bli tøffere når man er litt mer passet på, men det kan man også utnytte tenker jeg. Har de litt respekt for en, så får man gjerne litt mer tid og rom. Uansett så finner jeg en måte å bidra og at det går bra for meg. Om jeg klarer å plukke like mange poeng som sist VM, det vet jeg ikke ennå, sier Lindgjerdet med et lurt smil til Assisten. 

LES OGSÅ: Her er VM-troppen!

25-åringen var ikke fornøyd med sjetteplassen i 2016 og motivasjonen er uten tvil på plass. 

– Det bygger på en revansjelyst, ikke for meg personlig, men for oss som lag. Vi gjorde mange gode prestasjoner i Latvia, men jeg synes vi avsluttet så dårlig vi kunne ha gjort. Vi skulle hatt den femteplassen som vi tapte på straffer mot danskene, så jeg føler veldig stor revansjelyst, og føler at vi har mye å bevise nå som vi fått denne morsomme gruppen så skal det bli sykt morsomt å reise til Tsjekkia og spille for Norge.


IMG 7734
Det ble seks scoringer sist VM for den raske vingen Markus Lindgjerdet, her mot Danmark i kampen om femteplassen. 

Han synes det norske laget hele tiden utvikler seg og blir bedre, men innrømmer også at han tror det finnes mer å hente i det norske laget. 
– Det har mye med lagmoral å gjøre. Når man er ny tar man inn mange inntrykk, nå som man har vært med en stund blir man mer komfortabel, man blir bedre kjent med spillere og tryggere på banen. Det blir bedre og bedre hele tiden, men det blir også de andre nasjonene. Så vi må jo se til at vi blir enda bedre, og for at det skal bli sånn må vi legge ned mer tid og forberede oss enda bedre. Og ikke minst ta vare på sjansene vi har å forberede oss, det kanskje vi ikke gjorde sist i Presov sist. Da føltes litt som om vi underskattet motstanden litt, og sånn kan det ikke være.


LES OGSÅ: – Det blir heftig!


Litt tid til å tenke annet enn på VM er det fortsatt, selv om mye av tiden til Lindgjerdet har handlet om å løpe etter den lille hvite plastballen de siste ukene. 14 mål på 12 kamper i SSL har det blitt i høst, der hans Örebro ligger sist på tabellen.

– Man er ikke riktig der ennå, det har vært mye kamper hjemme i SSL også i høst. Spesielt nå som jeg vet hvordan det er å være inne i den her VM-boblen, noe jeg aldri opplevd tidligere og som jeg opplevde som veldig heftig, så vet jeg at det gjelder å lade opp skikkelig og se til at man topper formen til VM. Så nå har jeg konsentrert meg om de kampene vi hadde igjen før VM hjemme i Sverige, så jeg prøver å ikke være helt der ennå.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.