– Det blir heftig!

IMG 3661
Andreas Falkeid reiser ned til sitt andre verdensmesterskap om i underkant to uker, og han gleder seg voldsomt til å klive inn i mektige O2 Arena. 


Det er i underkant av to uker igjen til Andreas Falkeid og Norge reiser til VM i Praha, som arrangørene lover skal bli tidenes beste mesterskap. Det er ti år siden sist Tsjekkia arrangerte VM, og de norske spillerne drømmer om å møte vertsnasjonen i en kvartfinale.
– Det blir heftig, jeg gleder meg kjempemye. Hadde vært ekstra kult å spilt kvartfinale mot Tsjekkia i O2 Arena, de er jo et idrettselskende land så kan tenke meg at stemningen er elektrisk når de spiller, sier Falkeid til Assisten.

LES OGSÅ: Her er VM-troppen!


Etter sist sesong i SSL for Team Thorengrippen tok han et tøft valg, der han valgte å flytte hjem til Norge for å spille med Sveiva. Overgangen har vært tøff for sisteskansen. 

– Personlig er det vel greit, jeg skulle gjerne tatt noen år til, men livet her hjemme blir satt veldig på vent. Overgangen er selvfølgelig stor på alle plan og det er en omstilling mentalt.


22345229 10155280545119081 1698453164 o
Forrige sesong fikk Andreas Falkeid prøve på spill i verdens beste liga SSL. (Foto: PeBo-Foto)


Forsesongen har har vært noe amputert grunnet en skade, han er nå frisk og føler at formen er god og han er klar for å gjøre et godt VM for Norge.

– Ja, jeg tråkka over og røk et leddbånd i ankelen. Jeg har spilt fra 1. Serierunde, litt vondter i starten men har trent bra med opplegg fra landslagets fysio Stine Liebermann Åsheim. Det er ingenting som påvirker meg nå. Formen er jo selvfølgelig bra, jeg har holdt noen nuller, gjorde en solid innsats mot Nor 92, samtidig som jeg gjorde gode landskamper i Slovakia. Spesielt når jeg kom inn mot Tyskland og vi snudde fra 5-1 til 5-6, så formen er fin. Litt synd at jeg ikke klarte å holde tre nuller på rad, Polen skårte når det var igjen tre minutter, det blir nok lenge til en sånn mulighet dukker opp igjen.


Han danner keeperteam med Markus Jelsnes igjen, og han får god konkurranse på keeperplassen, men det ser han bare som positivt.

– Absolutt, både han og Mullsjö er i god form. Det er bra, da får vi inn både Daniel Gidske og Markus Jelsnes med mye selvtillit. I tillegg gjør Dalen det bra som gjør at Ketil Kronberg har mye selvtillit, Markus Lindgjerdet øser inn poeng og vi har mange formspillere i Norge, så det er bare positivt at folk er i form. Selve konkurransen tar jeg dag for dag. Jeg vet at jeg kan gjøre gode kamper mot alle nasjonene, det samme med Jelsnes. Det er ikke så mye å tenke på det er bare å ta det som det kommer, å løse de oppgavene man blir satt til på best mulig måte.

7O8A6357
Andreas Falkeid og Markus Jelsnes danner keeperteam for Norge i VM. 


Falkeid har rukket å bli 26 år og begynner å bli rutinert, med 43 landskamper på sin CV skal han bidra godt i VM-troppen. 

– Jeg skal som vanlig forsøke å bidra med trygghet og vinnermentalitet. Og godt humør selvsagt.


Norge møter Danmark, Finland og Sverge i det innledende gruppespillet. Selv om det er en tøff grupp er sjansene for et godt VM absolutt tilstede. 

– Våre sjanser er absolutt der. Viktig at vi kommer inn i flytsonen, da er vi gode. Vi får ta Danmark først, og så se etter det.


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.