VM: Oppsummering dag 7

7O8A2895
Slovakia sto for en heroisk innsats mot Finland, men det ble ingen overraskelser den syvende dagen av VM i Bratislava. 


De finske jentene hadde nok ventet at det ble en litt tøffere kamp mot Slovakia, men at de bare skulle lede med en scoring foran den siste perioden var nok veldig uventet. Slovakia scoret det første målet i kampen og med 104,5 db i hallen kokte det. To ganger tok de slovakiske jentene ledelsen men to overtall ordnet 2-2 etter første perioden. I den andre perioden er Finland noe bedre enn Slovakia, men scoringen som kommer etter slurv i slovakisk sone blir periodens eneste. 3-2 foran den siste perioden foran et høylytt publikum i Ondrej Nepelu Arena. 3856 tilskuere lager en enorm stemning og gir hjemmefavorittene ekstra energi, men i den tredje perioden blir det tungt å angripe for slitne slovakiske jenter. Finland får også 4-2 og 5-2, og selv om Slovakia satser friskt og tar ut målvakten med åtte(!) minutter igjen klarer ikke Slovakia å overliste den finske keeperen noe mer. Finland setter 6-2 i sluttsekundene og er klare for semifinale.
LES OGSÅ: Stortap i kvartfinalen

Norge fikk det som ventet tøft i den siste kvartfinalen. Sveits vant kampen komfortabelt etterhvert og spiller kvartfinale mot Finland i morgen. Les mer om Norges kamp i egen artikkel og se vårt VM-studio med høydepunkter og reaksjoner fra det norske laget.357 tilskuere ble vitne til en ellevill kamp mellom Estland og USA i morgentimene. Estland var stort sett i føringen men etter seks mål hver og åtte minutter igjen av kampen satte USAs stjerne Michelle Linhart sitt tredje mål for dagen og sendte amerikanerne opp i føringa for første gang i kampen. Men Estland ga seg ikke og med tre sekunder igjen utlignet de og kampen gikk til spilleforlengelse. Der hadde USA en kjempemulighet men isteden kunne Estland kontre og Merli Suvari scoret sitt tredje for dagen og sendt Estland til himmels og 11. plass i VM. 


Cecilia Di Nardo er VM-historiens beste målscorer etter at hun scoret i kampen mot Tyskland. Kampen om 9. plassen ble en trøtt affære med to lag som så ut å trives med et ekstremt lavt tempo i oppgjøret. Danmark kunne til slutt vinne 4-3, og tok 9. plassen i VM. Et resultat som passer Norge bra med tanke på rangering foran neste VM.


Fredag:
 


10.00 Latvia-Polen (5-8. plass)

13.00 Slovakia-Norge (5-8. plass)

17.00 Finland-Sveits (semifinale)
20.10 Sverige-Tsjekkia (semifinale)

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.