VM: Oppsummering dag 5

7O8A1004
Det ble få overraskelser i play-off kampene i ettermiddag den femte dagen av VM i Bratislava, men det ble flere jevne og spennende kamper.


Dagen startet med oppgjøret Polen mot Estland. Etter et tidlig mål fra Polen utlignet Estland og skapte nerve i kampen. De polske jentene hadde store problemer med å nøste opp det estiske forsvaret, men en sen scoring ga en viss trygghet. I den andre perioden fløt det på for Polen og med to nye scoringer kunne de bare kontrollere kampen i den tredje perioden mot et alt mer slitent Estland. Sluttresultatet skrevs til 6-1 og nå venter kvartfinale mot Tsjekkia i morgen.Latvia hadde store problemer med å få hull på Danmark, og det var en jevn første periode. Liga Garklava scoret det eneste målet i perioden da hun var våkent frempå på en retur. I midtperioden er banespillet jevnt, men i den offensive sonen kommer sjeldent danskene igjennom, og to nye scoringer fra Latvia knuser nok drømmen om kvartfinale. De «norske» lå bak de tre første scoringene og med 4-1 som sluttresultat er Latvia klare for kvartfinale mot Sverige. 

 –Det var deilig å endelig vinne. Gruppespillkampene er ikke de som er viktige, det er nå kampene er viktige. Vi spilte en bra kamp mot Finland i går og tok med oss det positive fra den kampen inn mot kampen mot Danmark, sier Diana Isjomina til Assisten.

7O8A0835

Diana Isjomina hadde assist på en av scoringene til Latvia mot Danmark.

Nå venter en tøff kvartfinale mot Sverige, et Sverige som har fremstått som VMs beste lag.
– Vi skal slå dem, haha. Selvfølgelig blir det veldig tøft, men vi får prøve å gjøre en god jobb i defensiven og jobbe godt.Det ble uventet jevnt mellom Slovakia og Tyskland. De slovakiske jentene tok tidlig ledelsen, men etterhvert som kampen var målmessig jevn økte selvtilliten hos de tyske jentene. Fem minutter ut i andre perioden utlignet de til 2-2 og satte en støkk i de 2031 tilskuerne. Men anført av VMs poengdronning Paulina Hudakova ble det til slutt seier og kvartfinale på Slovakia. 7-3 endte kampen og nå venter Finland i kvartfinalen på torsdag ettermiddag.Norge vant som kjent den siste play-off kampen i kveld etter 5-4 over USA. Med det venter Sveits i kvartfinale på torsdag kveld.

Jevne kamper
I plasseringsspillet om 13-16. plass så Japan lenge ut å gå mot en komfortabel seier og ledet 5-1 med åtte minutter igjen. Men med tre scoringer på fire minutter så Australia til at det ble et nervepirrende avslutningsminutt, men de japanske jentene holdt ut og er nå klare for kamp om 13. plassen i VM.

I kampen om 13.plassen møter Japan ferske Thailand som vant en thriller mot Singapore. Sirinan Boonbuts 5-4 scoring med 59 sekunder igjen av kampen ble viktig. Tre sekunder senere kom scoring i tomt mål. En redusering to sekunder før kampslutt fastsatte seiersifrene til 6-5.

Kvartfinaler:
Tsjekkia-Polen
Sverige-Latvia
Finland-Slovakia
Sveits-Norge

9-12. plass
Estland-Danmark

13-14. plass
Japan-Thailand

15-16. plass

Australia-Singapore

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.