Norsk seier!

7O8A8945
Det ble jevnt og spennende mellom Latvia og Norge i nøkkelkampen i gruppe A i formiddag. 


Norge får en drømmeåpning på kampen, etter bare 48 sekunder slår en latvisk spiller en feilpass som Lena Gillberg enkelt kan banke inn til 1-0. Norge får et overtall etter fem minutter og har bud på flere scoringer, men isteden er det Diana Isjomina og Liga Garklava som kombinerer da Latvia som får fullt lag og setter 1-1. Gleden blir kortvarig for Norge går rett i angrep og ruller opp, Tone Einstulen får ballen i skuddposisjon og hamrer inn 2-1. Mye nerver i den første perioden og lagene sliter med å kontrollere ballen på det harde gulvet. Norge har et spillemessig overtak men i det 15. minuttet er det Latvia som scorer 2-2 på et frislag. Begge lag skaper en del sjanser de siste fem minuttene men noen flere scoringer blir det ikke og lagene går til pause.


7O8A8641
Lena Gillberg åpnet målkontoen i VM allerede etter 48 sekunder.


Spillet bølger frem og tilbake de første minuttene av midtperioden, uten de helt store sjansene og med lavt tempo. Plutselig eksploderer det og begge lag skaper et par muligheter men uten at det blir nettkjenning. Halvveis i perioden får begge lag prøve seg i overtall, men foruten noen halvsjanser blir det relativt ufarlig overtall. Norge skaper en del mot slutten av perioden men Laura Visnevska har stengt igjen målet nå, og lagene går i garderoben etter en målløs periode.


7O8A8661
Norge slet med effektiviteten i kampen mot Latvia, her prøver Mia Østerhaug seg.


Mye står på spill da den tredje perioden blåses i gang og det merkes, lagene er forsiktige og avventende. Lagene bytter om på å føre kampen men de store sjansene uteblir de første syv minuttene. Men i det 11. minuttet kommer endelig målet, og det av det penere slaget. Norge biter seg fast i sonen og Karen Farnes finner Julie Gidske som klinker inn 3-2 på volley. Latvia kjemper og sliter for få inn utligningen, og det skapes en del sjanser men Malin Dahler gjør en god jobb mellom stengene. Latvia tar ut målvakten med minuttet igjen av perioden, men klarer ikke å utligne, isteden stjeler Norge ballen og vinner kampen.


I det norske laget er Hildegun Holm, Tone Einstulen og Malin Dahler pigge. En viktig seier for Norge som fortsatt har sjanse å gå til semifinale da Finland og Tsjekkia gjenstår i gruppespillet.

Norway-Latvia 3-2 (2-2,0-0,1-0)
Ondrej Nepelu Arena, 101 tilskuere

1-0 (00.48) Lena Gillberg (ua)
U2 (04.50) Paula Egle (slag)
1-1 (07.06) Liga Garklava (Diana Isjomina)
2-1 (07.29) Tone Einstulen (Mia Østerhaug)
2-2 (14.17) Evelina Garbare (Gunita Kärklina)
U2 (28.02) Anette Marie Berg (høy kølle)
U2 (30.34) Eliza Berzina (obstruksjon)

3-2 (51.17) Julie Gidske (Karen Farnes)

Skudd: 33-16 (14-12,12-3,7-1)

Dommere: Reichelt/Kostinek (CZE)

Norges lag:


Malin Dahler

Mia Østerhaug, Tone Einstulen
Karen Farnes

Julie Gidske, Lena Gillberg

Kristine Torp, Anette Marie Berg
Charlotta Hjorth
Emelie Thorvaldsen, Hildegun Holm

Hanne Hedlund Eriksen, Julianne Bakka
Oda Langaker
Henriette Knudsen, Kristine Næss Haug

På benken fra start: Thea Kristine Ekholt, Marie Navestad Gundersen, Stine Flatland, Kine Hedlund Eriksen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.