Norges nye hærfører

Daniel Gidske blir det norske landslagets store stjerne når Ketil Kronberg har gitt seg. Vår nye hærfører hyller den norske legenden.


Det norske laget endte på sjetteplass i VM og midt i en generasjonsveksling er det godkjent. 

– Sjetteplass er godkjent, men det er så klart surt at vi ikke tok femteplassen. Vi spiller tidvis bra innebandy i VM og i perioder ikke så bra. Spesielt synes jeg vi har mer å gå på mot Slovakia, Tyskland og Danmark. Året som kommer blir spennende for det norske landslaget og jeg håper at mange velger å satse mot VM i Praha, sier Daniel Gidske til Assisten.

Det ble seks poeng i VM (2+4), men han er bare passe fornøyd med egen innsats.
– For min egen del synes jeg det gikk ok, men jeg vet at jeg har mer å gå på.

Til daglig spiller han i Mullsjö og SSL. Gidske ønsker at flere nordmenn reiser ut for at vi skal kunne nærme oss de beste nasjonene.
– Vi må ha flere spillere til bedre ligaer. Tsjekkia og Sveits har jobbet bra med det de siste årene og det gir resultater. Ellers håper jeg det framover blir en tøffere kamp om plassene på landslaget, det er positivt for alle.

LES OGSÅ: Kronberg slutter på landslaget


Ketil Kronberg gir seg på landslaget og vil bli savnet, ikke bare for sitt spill men også for mange andre gode egenskaper som det norske laget har dratt nytte av de siste 16 årene.
– Ja, hva skal man si. Det er bare å ta av seg hatten for det han har gjort for norsk innebandy. Jeg er veldig glad for at jeg har fått være med å spille fire VM-turneringer sammen med Ketil. Ikke bare er han en av verdens beste spillere, men i tillegg en person med føttene på jorden. En person som tar vare på alle og spesielt de nye spillerne. Sånne personer vokser ikke på trær. Jeg tror TAKK er det rette ordet og landslaget kommer selvfølgelig til å savne han.             

LES OGSÅ: Det vi vil huske fra Riga

Kronberg var kaptein på det norske laget, men når Dalen-spillerens andre barn lot vente på seg fikk Gidske bære kapteinsbindet. Det gjorde han så bra at når Kronberg omsider dukket opp i Riga var Gidske fortsatt kaptein for det norske laget.
– For min del var det utrolig gøy og lærerikt å få være kaptein i de første kampene. En bra erfaring å få, som jeg tar med meg videre. Nå vet jeg ikke hvordan det kommer til å bli videre, men hvis det skulle bli sånn at jeg får den rollen i et VM senere så har jeg allerede fått kjenne på det, hvilket er positivt! Mine tanker var at jeg skulle ha det til Ketil kom, og det var ledelsen sitt valg at jeg skulle beholde det. Alt i alt en bra erfaring å få og en oppgave jeg setter pris på.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.