Det vi vil huske fra Riga


Ni dager med innebandy i verdensklasse er over i Riga. Vi ser tilbake på turneringen der Finland vant VM-gull og Norge ble nummer seks. 


VM er over og vi tar et lite skråblikk på hendelsene i Riga og det vi vil minnes fra turneringen.

Stjernen

Finlands nye yndling Peter Kotilainen som gjorde to mål i finalen og 16 poeng i sitt første VM. Kotilainen ble også stemt inn på All-star team og fikk prisen som MVP (mest verdifulle spiller). Finnen blir vi garantert å se mye til i årene fremover.

Skuffelsen
Hjemmenasjonen Latvia røk på hodet ut av play-off og endte på tiendeplass, langt unna målet om semifinale.

Sjarmørene
Thailand sjarmerte en hel innebandyverden med offensivt spill, god innsats og masse ekte idrettsglede i sitt aller første VM.

Overraskelsen
De små nasjonene har tatt store skritt siden VM i Göteborg. Samtlige nasjoner tok poeng i gruppespillet og det var få store seiere, og svært mange jevne oppgjør jo lengre ut i turneringen man kom.

Heltene
Danmarks målvakt Mike Trolle Wede sto et nytt fantastisk VM og var meget nære å komme med i All-star team nok en gang. Han var en stor grunn til at Danmark kapret femteplassen. Eemeli Salin sendte Finland til finale med syv sekunder igjen av semifinalen mot Tsjekkia. Ramon Ibold frelste Tyskland i aller siste sekund og sendte USA ut av play-off.Legenden
Mika Kohonen var en av VMs eldste spillere. Han fikk starte VM-finalen på benken og fikk bare noen få bytt i kampen. Under straffene var han like iskald som vanlig og tok sitt tredje VM-guld for Finland.

Skandalen
VMs lettkledde damer skapte stort rabalder i nabolandet Sverige, og starter en viktig debatt om underholdning i idrett og respekt.

Videodømming
For aller første gang ble det brukt målkamera i en innebandykamp. Sveriges andre mål i finalen ble først godkjent etter videogranskning. 

Fansen

Det startet helt fantastisk for hjemmenasjonen, men de latviske fansen sviktet mer og mer når resultatene for Latvia uteble. Men takket være store skarer med fans fra de andre nasjonene og en stor kontigent nordmenn ble VM en fest allikevel.Media
Det startet i det små forrige VM, men denne gang slo TV2 Sportskanalen på stortrommen og sendte mer VM-kamper enn noensinne. Gode norske resultater ga også oppmerksomhet i nyhetssendingene. Kommentatorene Jørgen Klem og Kim-Alexander Hofgaard Jørstad har fått mye skryt fra seerne for sin innlevelse og kunnskap. På plass i VM var det over 200 akkrediterte journalister, mer enn noensinne.

Kjendisen
Canadas Brandon Barber var kanskje VMs største stjerne. Ikke på banen, men canadieren har under kallenavnet «Pavel Barber» 80,000 følgere på Youtube og over 300,000 følgere på Instagram. Flere ganger måtte journalister hjelpe barn og ungdommer ta bilder med VM-debutanten.

Rekordene 

Kim Nilsson ble Sveriges beste poengplukker og målscorer gjennom tidene under turneringen. Han gikk forbi legenden Niklas Jihde i statistikken. Matthias Hofbauer ble beste poengplukker gjennom tidene i VM under turneringen og passerte med det Willy Fauskanger.

Segerintervju
Etter VM-finalen prøvde Innebandymagazinet få til et intervju med Peter Kotilainen. Finnen som er ustødig på engelsk liret av seg en ny klassiker når han kortfattet svarte «Well, I´m sniper, thank you». I U19-VM 2013 gjorde Kotilainen seg kjent med å svare «Good game, hotel sleeping now» når IFFs Youtube-kanal intervjuet han. Det skal sies at finnen er langt mer snakkesalig når han blir intervjuet på finsk.

Farvel
Ketil Kronberg kom sent til sin siste turnering etter familieforøkelse. Etter 16 år gir Kronberg seg på landslaget og vil bli savnet. Flere andre store profiler som Tomas Kafka, Mika Kohonen og Matthias Hofbauer, blir neppe å finne i Tsjekkia om to år. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.