Finland vant ellevill finale


Finland lå under to ganger i finalen, men klarte å skaffe seg spilleforlengelse og straffer. Der var Finland sikre som banken og vant VM 2016.


Sverige fikk en god start på finalen og tok ledelsen med to mål etter to kjappe scoringer, men finnene klarte å både redusere og utligne før den første perioden var over.


I den andre perioden tok svenskene på ny ledelsen og kunne gå til pause med kommandoen i finalen. 

I den tredje perioden utlignet Finland på vakkert vis og på tross av flere sjanser til begge lag ble det spilleforlengelse.I spilleforlengelsen var det gode muligheter for begge lagen å avgjøre, men størst mulighet av dem alle hadde Kim Nilsson som bommet alene med Eero Kosonen. For de 8350 tilskuerne ble det god valuta for inngangsbilletten med spilleforlengelse og senere straffer.

I straffelegningen var Finland sikre og satte sine fire straffer. Svenskene var ikke like effektive og bommet på to. Jarno Ihme som fikk tilliten på tre av fire straffer for Finland ble den store helten når han reddet både Henrik Stenberg og Johan Samuelssons straffer.

I bronsefinalen vant Sveits over Tsjekkia med 8-5 i en underholdende kamp. I kampen om 7.plassen vant Tyskland over Estland med 5-4. 
(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.